Skip to content

Flaskebørstetrær: Lær om voksende Callistemon-blomster

1 de mars de 2021

De Flaskebørstetre (Callistemon), tilhører Myrtaceae-familien. Bottlebrush-trær er ganske like (og nærmest) Paperbark melaleucas, som også har blomsterpinner formet som en flaskebørste.

Innfødt til Øst- og Sørøst-Australia finner du flaskebørsten i overflod langs Australias tropiske nord opp til det tempererte sør.

flaskebørstetreVakre knallrøde blomster av flaskebørstetreet
Ny-Caledonia gir oss fire arter og to fra den sørlige delen av Vest-Australia. Ligger i våte eller fuktige områder i flomutsatte områder eller langs bekkesenger.

Spredningen av denne blide planten startet i 1789 da Crimson Bottlebrush (Callistemon citrinus) ble importert av Joseph Banks til Storbritannia.

Denne treaktige busken / treet, Callistemon vokser fra 0,5 til 18 fot høy. Det er slående; fargerike røde blomster gjør dem til en av Australias beste floraarter, og en favoritt blant planteprodusenter.

The Bottle Brush Tree Flowers

«Penselen» er en samling av individuelle blomster; dens lange filamenter er farget av pollen som danner spissen. Filamentene gir flaskebørstenes særegne form, og faller vanligvis inn i fargespekteret til enten rød eller gul.

En Bottlebrush-plante kan ha røde blomsterpigger forsterket med lyse, gule pollen.

Blomstens nektar er favoritter blant nektarmatende insekter og fugler som kolibrien. De gjør fine tillegg fra sommerfugl hagearbeid.

De røde flaskepenselblomstene er ikke bare for utstilling – de produserer små frukter som inneholder hundrevis av frø inni. De treaktige fruktene dannes langs stammen i klynger. Frøene frigjøres ikke umiddelbart og faller bare når fruktene åpner seg etter ett år.

Nye flaskebørste buskblader gir utmerket dekorativt tilbehør, farget sterkt og dekket med fint, filtaktig hår.

Det er forskjellige gråtende flaskebørstetre og røde flaskebørste plantesorter:

  • Willow
  • Alpint
  • Sitronflaskebørstetre
  • Kingaroy
  • Høyrød
  • Prickly Bottlebrush – dvergen
  • Lille John Callistemon

Flaskebørste Plant Care

Bottle Brush-planten belønner eierne når den blir tatt godt vare på med full, sunn vekst og veldig knallrøde, fargerike blomster.

Den eviggrønne Callistemon kan vokse i beholdere, som et frittstående lite tre som en hibiskus eller som flaskebørstehekker, en stor busk eller som kantplanter.

Det er en elastisk plante som vokser i USDA hardiness sonekart fra 9 til 11. Det er populært for huseiere i hagearbeid i Florida. Bottle Brush-blomsten motstår de fleste typer plantesykdommer og skadedyr.

For å få de vakreste blomstene trenger Callistemons kraften til full sol.

Når det gjelder jorda, trenger flaskepenseltrær og busker en godt drenert jord som holder en jevn fuktig tilstand. Flaskebørste tåler tidvis tørkeperioder. Forsikre deg om at pottejorden din ikke har høye nivåer av alkalisk.

Når du bruker flaskebørste som hekk, la det være mellom 3 ′ og 4 ′ fot puste mellom hver plante.

Tillat mellomrom på 4 ′ til 6 ′ fot hvis du planter rett utenfor huset. Fra innkjørsel eller gangvei-design, la 5 fot hindre at nektarjaktende bier tar kontakt med besøkende.

Gjødsel med en lavfosfor, granulær gjødsel om høsten, sommeren og våren. Mulching hjelper til med å holde uønskede hageluker unna og hjelper med å beholde jordfuktighet.

Legg til en ekstra fôring hvis din flaskebørste busk er bak på vekst og produserer bleke blomster. Flytende gjødsel eller noe benmel vil fremme bedre, mer fargerike blomster i sesongen.

Relatert lesing:

  • New Zealand juletre
  • Et annet australsk tre: Grevillea robusta – Silk Oak Tree
  • Voksblomsten (Chamaelaucium)

Beskjæring av flaskebørste

For å holde flaskebørsteplanter i god form, beskjær planter lett etter blomstring. Beskjær, unge planter etter hver blomstringsperiode, for å fjerne de brukte blomstertoppene. Kutt inn interiørgrener der det er mindre løvverk.

I løpet av våren, beskjær gamle treaktige deler, og bruk en komplett gjødsel for generell bruk for å oppmuntre til vekst.

For å oppmuntre til vekst, beskjær spissen like bak blomstene før vintersesongen kommer for å minimere frostskader på de nye blomstene.

Du kan spørre om beskjæring er nødvendig. Vil du trenge å ofre den første veksten av blomster for å forme dem etter dine preferanser?

Det korte svaret er ja, av flere grunner.

Bottlebrush-treet drar nytte av tidlig beskjæring, spesielt i etableringsfasen. Det oppmuntrer til regenerativ vekst fra basal beskjæring da den vitaliserer planten fra grunnen av.

Basal beskjæring eliminerer alle grener fra bakkenivå, og tilsetning av gjødsel vil oppmuntre til kraftig vekst.

Formering av flaskebørstetreet

Flaskebørste forplantes lett fra frø. Ta en av den uåpnede frukten og legg den i en tørr papirpose.

Oppbevar papirposen på et varmt sted til frøene frigjøres. Så frø i en fritt drenert frøblanding om våren og sommeren.

For å forplante flaskebørste fra borekaks ved hjelp av rene, steriliserte beskjæringsmaskiner for å ta 6-tommers borekaks av halvmodent tre om sommeren.

På den nedre halvdelen av stiklingene klemmer du av de grønne bladene og fjerner også eventuelle blomsterknopper.

Dypp skjæringen i et rotende hormonpulver og stikk skjæringen i rotjorda. Stiklinger roter bedre når de plasseres i et mini-drivhus ved hjelp av en plastpose eller plastboks.

Hvor raskt vokser flaskebørstetrær?

Røtter dannes om 10-12 uker og kan deretter pottes og flyttes utendørs om våren.

Callistemon avsluttes

Flaskebørsten er et eviggrønt tre eller en busk med lett hengende nåde, høyde til tyve fot.

Små kremhvite blomster bæres på hengende pigger til åtte centimeter lange, sammensatt av rike, tette dusker av røde stammer. Blomster i grenene ligner en flaskebørste. Blomstrer med jevne mellomrom, men tyngst om våren. Frukt er kapsel.

Et utmerket tre som et eksemplar i hagen eller terrassen, egnet for nær en vannfunksjon eller bakgrunnsobjekt.

Ikke spesielt med hensyn til jord og har god salttoleranse. Vokser moderat raskt i et frostfritt område, full sol.

Beskjær (sjekk ut våre favorittbeskjæringsmaskiner og anmeldelsen her!) For å forme. Formert av frø eller stiklinger.

Et hardfør tre som tåler kraftig vind og et av våre beste eviggrønne blomstrende trær med en gråtende vane.