Skip to content

Flerårig Raygrass, All Terrain Grass

8 de juni de 2021

Beitemark. Den grønne kappen som er drømmen til mange byboere. Men for å ha det perfekt må du studere variantene godt fordi det er mange versjoner som varierer både i utseende og pleie.

Hvis du vil ha en terrengplen, bør du satse på den flerårig strågras, en veldig kjent type gress i verden.

Det mest valgte gresset

Lolium perenne er en urt

Flerårig Raygrass er det mest populære gresset i verden og er derfor til stede i nesten alle blandinger. Dens vitenskapelige navn er Flerårig lolium selv om det også er kjent som Raigrass, English Ray-grass, Vallico, English Grass, eller English Ballica.

Det er en urt hjemmehørende i Europa og Nord-Afrika preget av utvikling stengler opptil 80 centimeter høye, hvorfra bilobed eller helgrønne blader spirer, opptil 18 centimeter lange og striated, med en markert sentral nerve. Den produserer blomster gruppert i pigger.

En av årsakene til populariteten er at det er en type raskt spirende gress som vokser veldig raskt og også er motstandsdyktig, to viktige grunner som gjør det interessant.

På den annen side kan Raygrass leve sunt og i god stand i tre til fire år, så lenge det er godt vedlikeholdt.

Raygrass trenger

Hvis du tør å ha en gressplen, anbefaler vi å ta hensyn til følgende:

plassering

Det er en urt som elsker solen, og at det faktisk trenger det for å kunne vokse godt. Så ikke nøl med å lage det grønne teppet i områder utsatt for stjernekongen 😉.

Land

Tåler hvilken som helst type jord, selv om vi kunne se en noe raskere vekst hos de som har god drenering. Og det er at landene som har en tendens til å komprimere mye, har en tendens til å bremse utviklingen av plantens røtter generelt. Men gå, i tilfelle vår hovedperson er dette noe som ikke burde bekymre deg.

Irrigasjon

Vanning vil være hyppigspesielt om sommeren. Det er viktig at jorden alltid er noe fuktig for å oppnå en bedre utvikling av raygras. Avhengig av klimaet kan det derfor være nødvendig å vanne daglig om sommeren, og omtrent to eller tre ganger i uken resten av året.

Plantegjødsel

Raygrass er et off-road gress

Selv om urter liker Flerårig lolium De betraktes som ugress, det vil si planter som vokser veldig raskt, kanskje for mye, og som bare har litt jord og vann. Sannheten er at for å ha en vakker plen er det interessant å gjødsle den fra tid til annen. Akkurat når?

Vel, det vil avhenge av været, men i prinsippet må det betales om våren og sommeren, og selv om høsten ikke er frost, er de milde og / eller sene. Til dette kan du bruke kjemiske produkter, for eksempel denne spesifikke gjødsel for gress som de selger.

Nå, hvis det er kjæledyr og / eller barn, Vi anbefaler sterkt bruk av økologiske produkter, som guano (til salgs), ormstøperier (til salgs) eller gjødsel fra planteetende dyr, for eksempel.

Såing

Den raske spiring av Raygrass lar deg se resultatene i løpet av få dager. Når dette gresset er plantet, spirer gresset omtrent en uke senere, så det straks dekker bakken.

Det blir sådd fra september til november på den nordlige halvkule, måneder som sammenfaller med sensommeren og tidlig høst, på 25 kg per hektar.

Vedlikehold

Å ha en så rask vekst Det vil være nødvendig å kjøre gressklipperen hver 2-3 uke i den varme årstiden, og en gang i måneden eller en og en halv måned resten. Du bør kutte den og være mellom 2 og 4 centimeter i høyden. Ta en titt på gressklippeguiden vår for å velge den rette for deg.

Hvis du ikke er i humør for å føre maskinen manuelt på det grønne teppet ditt, anbefaler vi også at du ser på de beste robotgressklipperne, og at de vil gjøre ruten for deg og være i stand til å kontrollere med enheter som din mobil .

Rustikk

Generelt er denne varianten av gress til stede i blandinger både for rask spiring og for enkel etablering, og som kan vokse uten problemer i jord og under forskjellige klimatiske forhold.

Den flerårige Raygrass tåler både kalde og varme sommerdager så det er en type gress som kan være i hagen hele året. I tillegg støtter den høy trafikk og vokser i alle typer jord, selv om den foretrekker de som er fuktige og fruktbare.

Og hvis det ikke var nok, det er veldig motstandsdyktig mot vanlige sopper som påvirker plener, slik som brunfarge, rød tråd eller kronrust. Faktisk er det av den grunn mye brukt til oversåing for å skjule vinterbruningen på grunn av kulde som andre plener, for eksempel bermudagrass, vanligvis har.

Det er et tett gress som gir en veldig interessant mørkegrønn farge. Uten tvil er det et godt alternativ for tempererte klimaer, spesielt hvis det vanligvis regner med måte.

Hvor får man kjøpt?

Du kan kjøpe flerårig raygrass eller engelsk gress herfra: