Skip to content

Frodig og tropisk

6 de april de 2021

Dette er min bakgård, utsikten fra soverommet mitt franske dører. Terrassen ligger også ved siden av solrommet mitt.

Sonja fra Sør-Florida har lært å hage under tøffe forhold takket være utdannelsen Master Gardener.

«Jeg bor i Fort Myers, Florida. Et veldig vanskelig klima med 8-9 måneder med nesten tørkeforhold og 3-4 måneder med tropiske regner. Det er et subtropisk klima. Jorden i dette området er veldig tøff, så det meste av disse plantene er i potter. Den lille fontenen ble valgt for å gi oss den forfriskende lyden av sprutvann. Jeg bruker innfødte planter i stor utstrekning til hekker og trær og fyller ut med nydelige, store blad troper som jeg kan vanne og gjødsle for å holde dem frodige. Jeg er en 28 år gammel gartner her i Lee County og kan ikke understreke nok hvor mye jeg har lært fra de forskjellige utvidelsesprogrammene i vårt område. «

Har du en hage du vil dele? Send 5-10 bilder og en kort historie om hagen din til [email protected]. Ta med hvor du befinner deg!

Har du en mobiltelefon? Merk bildene dine på Instagram eller Twitter med #FineGardening!

Du trenger ikke å være profesjonell hagefotograf – sjekk ut tipsene våre om hagefotografering!

Mottar du GPOD på e-post enda? Meld deg på her.

Følg oss: @finegardening på Twitter | FineGardeningMagazine på Facebook | @finegardening på Instagram

I forhagen er en fargerik postkasse omgitt av «Ellen Bosanquet» crinums.
Denne orkideen har funnet et nytt hjem på Edison Ford Winter Estates i Fort Myers. Eiendommene vil være en av hagene våre som er pyntet av Royal Horticultural Society’s Hampton Court-show i England i sommer.


En overflod av innfødte palmer – her thrinax radiata støttet av den gigantiske, hvite paradisfuglen, damepalmen og de fargerike bladene på et kobberblad.
De lilla blomstene og bærene av innfødt skjønnhetsbær, oppveier den gratis fargen på lys oransje i cleordendrum, de myke bølgene til mingplanten og de spikete tornene til acanthus.


138138