Skip to content

Front Lawn Landscaping: Garden Ideas and Plans DIY Expressions

19 de februar de 2021

Landskap i hagen er en fin måte å vise frem hjemmet ditt fra verandaen til gaten, inkludert fontener og belysning.

Det er en måte å si «Velkommen», startende med at landskapet i bakgården fortsetter til inngangsdøren.

Hvis du besøkte huset ditt for første gang, ville du føle deg velkommen når du gikk opp til verandaen og banket på eller lurte på om noen personen som banket på, skulle gi deg noen nødvendige råd om plenpleie?

Vet du ikke svaret? Kanskje det er på tide å se hardt etter noen unger som klirrer opp i hagen og hagen. Benytt deg av planter, gress, mest sannsynlig grønt gress, busker, blomsterbed, steiner, bergarter, vannfunksjon, plantesenger og godt drenert jord i designideene og DIY-prosjektene.

Betydningen av front yard landskapet

Gårdsplassen, hvordan den plantes og vedlikeholdes, gir inntrykk av hjemmets karakter, noe som gjør hagen til å plante et område av stor betydning.

front-yard-landscape-pc-09302015

For noen generasjoner siden var hagen påkledd med blomsterbed, grenser langs turen og blomstrende busker. mens «bakgården» var mer eller mindre «utenfor grensene.»

I dag har mye av det endret seg, og den virkelige hagearbeidet gjøres vanligvis i bakgården. Imidlertid ligger huset på mange eiendommer ganske godt tilbake fra gaten.

Gårdsområdet og måten det er anlagt, plantet og ivaretatt på, gir besøkende og de som passerer inntrykk av hjemmets karakter. Plantingen av forhagen er derfor veldig viktig.

I planleggingen av dette området er det vanligvis tre ting å rette seg mot. De er:

  • En planting som vil «binde seg sammen» og være passende for selve huset og grunnplantingen
  • Et attraktivt, men enkelt arrangement av plantemateriale
  • En beplantning som krever minimumskostnad og tid for vedlikehold

Dette gir mer tid og penger tilgjengelig for viktigere og mer interessant hagearbeid i hageplanleggingen og utesalen.

Små trær for front yard landskap

DIY landskapsarkitektur ideer for liten hage kan omfatte små trær. Landskapsdesign for små hager gir huseiere mange muligheter til å bruke mange slags lavvoksende trær.

Noen små trær for landskapsarbeid – under 30 fot – verdsettes bare for skygge, mens andre har attraktive blomster og frukt om våren og høsten. Andre har strålende høstfarge og fungerer som ønskelige prydplanter i mer enn en sesong.

Å kjøpe et tre avhenger vanligvis av to faktorer: kostnad og vekst. Trær når modne trenger å være i målestokk med huset. De er mye lettere å spraye og beskjære.

Noen trær har smal vane, andre er runde og hauglignende. Noen trenger et beskyttet sted for å trives. Alt kan plantes med fordel og gir interesse på fordelaktige punkter. Visse typer er imidlertid mer egnet for spesielle situasjoner.

Når du velger trær som er plantet nær gangveier, må du huske at fallne blader kan gjøre gangveier glatte.

Tenk på frukt- eller kornvedtrær, de er vakre og fyller luften med søte duftende dufter.

Front Door Landscaping – Dekorere verandaer

I gjør-det-selv-landskapsarbeid foran inngangsdøren, er størrelsen den drivende faktoren i dekorering og veranda. Noen verandaer skaper en varm og behagelig følelse, med tillegg av bord, benker, fargerike stoffer og aksentstykker.

Dekorativ keramikk, potteplanter og bostonbregner gir for eksempel skjønnhet, farge og dybde på verandaen eller uteplassen.

Klatring vinstokker – roser med blomster, attraktive clematis vinstokker og attraktive mandevilla planter – gir imponerende aksenter til bueganger eller veranda rekkverk. Velg vinstokker som ikke vokser vilt.

Gangveier og fortau

Gangveier og stier må holdes fri for rusk, rene og vedlikeholdes godt.

Landskapsteiner og utleggere pynter opp ting. Tillegget av hagebelysning kan «veilede» besøkende og gjester som ankommer etter mørkets frembrudd.

Hvis fortauet eller oppkjørselen trenger reparasjon, må du kontakte lokale offentlige arbeider hvis de er ansvarlige for reparasjon. Gjør de nødvendige tiltakene for å fikse disse områdene for sikkerhet, men også dempe appellen. Fortau som er solide som betong eller murstein er bedre enn løse bergarter.

Kreativitet kan gjøre inngangspartiet til et innbydende høydepunkt i hagen din.

Fontener eller dammer

En dam, liten fontene eller vannfunksjon er et fredelig beroligende tillegg til hagen i hagen. Vær forsiktig, hold deg borte fra alt som anses som «for overveldende» for plassen og støyende.

Husk fontener og vannfunksjoner krever oppmerksomhet. Vann må holdes rent, ellers blir det en insekt og yngleplass.

Ingen forvirring

Som med de fleste landskapsarbeid, er det beste rådet for landskapsplanen i hagen – hold det enkelt.

Hvis tilnærmingen, verftet, gangveien eller verandaen ser utgrodde som en jungel eller får folk til å tro at de går gjennom en labyrint for å finne inngangsdøren, kan de føle seg ukomfortable.

Et pent, godt vedlikeholdt frontdesign, vil glede hver gang du eller en gjest går opp til inngangsdøren.