Skip to content

Galanga (Alpinia galanga)

12 de juni de 2021

Galangalen er en av de kulinariske plantene som kan være mest nyttige for oss: ikke bare er det veldig interessant å smake forskjellige retter, men det har også stor dekorativ verdi. De store og grønne bladene kombinert med myke blomster gjør den til en type plante som er verdig å beundre.

Med minimal forsiktighet kan du ha det som en grenseplante eller til og med som en lav hekk. Så hvis du vil vite alt om henne, ikke nøl med å fortsette å lese.

Opprinnelse og egenskaper

Galangal blomst

Hovedpersonen vår er en plante hjemmehørende i det sørlige Kina til Malaysia, men den dyrkes i alle de varme tempererte områdene i verden. Dens vitenskapelige navn er Alpinia galanga, og deres vanlige navn er: Siam ingefær, Java galangal, indisk galangal, Kina galangal, større galangal.

Det er preget av å være en eviggrønne urteaktige planter som vokser fra et rhizom og når en høyde på opptil 1,5 meter. Bladene er store, opptil 30 cm, hele, lansettformede og brusk, grønne. Blomstene er gruppert i blomsterstander i form av terminale panicles 20-30 cm lange. Frukten er en kuleformet og eggformet kapsel med tre ventiler.

Hvordan tar du vare på deg selv?

Hvis du vil ha en kopi, anbefaler vi at du gir den følgende omsorg:

  • plassering: plasser galangalen utenfor, i halvskygge.
  • Land:
    • Gryte: universelt voksende medium blandet med like deler perlit
    • Hage: den må være rik på organisk materiale og ha god drenering.
  • Irrigasjon: hver 2-3 dag om sommeren, noe mindre resten av året.
  • Abonnent: Gjødsle i løpet av de varme månedene (vår og sommer) med en organisk kompost, som guano, kompost eller mulch.
  • Planting eller transplantasjonstid: på våren. Hvis det pottes, transplanteres hvert annet år.
  • Rustikk: støtter svak frost ned til -2 ° C.

Hvilke bruksområder har den?

Galangal røtter

Foruten som en prydplante, jordstenglene brukes ferske eller pulveriserte til grønnsaksbaserte lapskaus, i potetsuppe og roastbiff. Smaken er mild krydret.

Som om det ikke var nok, lindrer de magesmerter.

Har du hørt om galangalen?