Skip to content

Gartnere Dig Country Living

17 de april de 2021
  • Fans av landboende strømmet til messen på jakt etter enestående funn. Foto / Illustrasjon: Jodi Torpey
  • Håndlagde gryter med start av frø har porøse vegger som holder frøene fuktige og trenger vanning bare en gang i uken. Foto / illustrasjon: Jodi Torpey
  • Blue Jade mais er et arvestykke som nå tilbys av The Hudson Valley Seed Library.Foto/Illustrasjon: Jodi Torpey
  • «Sweeties» evigbærende jordbær blomstrer med rosa blomster. Foto / illustrasjon: Jodi Torpey
  • Rockerbox Spice Company sin messe var fylt med hvitløksstøv og håndverksmessige krydderblandinger. Krukkene med syltede hvitløksfedd er noe grønnsakshagerne kan prøve å lage hjemme.Foto/Illustrasjon: Jodi Torpey
  • Det var låver fylt med rustne gamle redskaper på Country Living Fair, men disse hånddrevne verktøyene var ikke til dekorasjon da de var nye. Foto / illustrasjon: Jodi Torpey
  • Kurvvisningen i Antique Musem Village viser hvordan hver kurves design tjener et bestemt formål. Foto / illustrasjon: Jodi Torpey

Det er litt for enhver smak på Country Living Messer i byer over hele landet hvert år. I tillegg til flere hundre antikvitetshandlere er det mye å se, gjøre og spise på disse feiringen av landets livsstil, uansett hvor du bor.

Jeg hadde sjansen til å få et nærbilde av messen i Rhinebeck, NY, tidligere i sommer. Jeg kom bort med noen nye ideer for grønnsakshage og en forståelse av områdets rike jordbrukshistorie.

Blant de hundrevis av antikke boder gjennomsøkte jeg messen på jakt etter verktøy og produkter rettet mot grønnsakshager. Her er bare noen få som jeg synes var spesielt interessante:

Hudson Valley Seed Library-messe var fylt med organiske grønnsaksplanter, frøpakker og gjenstander for å gjøre hagearbeid enklere. Jeg syntes Orta-pottene er en glimrende idé for å starte frø til grønnsakshagen. Disse håndlagde selvvannende frøstartpottene er laget av terrakotta og trenger vanning bare en gang i uken. Hver lomme har porøse vegger som transporterer vann fra det indre reservoaret for å holde frøene fuktige.

Pakker med frøbibliotekets nye maisfrø «Blue Jade» vakte også oppmerksomhet. Denne arvestykkene vokser stålblå kjerner på halvliter store planter. Ørene er små, men de sies å pakke rikelig med søt mais. Som alle frø fra Hudson Valley Seed Library, har «Blue Jade» mais en spesiell illustrasjon av kunstpakken.

Jeg kunne ikke ta med meg noen av jordbærplantene jeg så, men jeg angrer allerede. De evigbærende «Sweeties» jordbærene har delikate rosa blomster, noe jeg ikke hadde sett før. Disse jordbærplantene er annonsert som hardføre for skadedyr og i stand til å produsere frukt hele sommeren.

På messen til Rockerbox Spice Company falt jeg for de håndlagde krydderne som inkluderte et utvalg av håndverkskrydderblandinger og ren hvitløk og løkstøv. Også til salgs var krukker med syltede hvitløksfedd, noe grønnsakshagnere kunne prøve hjemme.

Antikvitetene fylte hver centimeter av låvene på Dutchess County Fairgrounds, bortsett fra en. Å gå inn i Antique Museum Village-låven var som å gå tilbake i tid for å få et innblikk i hva ekte landboende handlet om da dette området først ble bosatt.

Hver skjerm har et annet aspekt av livet på landet som en påminnelse om at det å leve i landet ikke bare handler om å bruke gamle verktøy, bøtter, stiger og lignende til dekorering. Da verktøyene var nye, gjorde de det lettere å jobbe og bo på en gård.