Skip to content

Great Gobs of Winter Greens

14 de april de 2021
 • En mengde vintergrønnsaker dyrket i et drivhus med høy tunnel på Sharp Farm. Klikk på en annen pix for å forstørre og lese bildetekst.Foto/Illustrasjon: Susan Belsinger
 • Drivhuset med høy tunnel utvider hagesesongen og er et flott sted for å dyrke vintergrønnsaker og rotgrønnsaker.
 • En eske med nettopp høstede greener fra brokkoli rabe og chard til salat greener og bok choy.
 • Arugula er så glad her – den sender blomster i januar!
 • Bare høstet babyfennikel er en kokkers glede! Se etter en kommende oppskrift ved hjelp av disse!
 • En regnbue med nydelig baby chard.
 • Chard ble kuttet tilbake, i stedet for å trekke den ut, med håp om at den kunne produsere flere blader. Vi får se.
 • Frisk koriander ser ut til å trives i det kjølige været; Jeg elsker å bruke den i bønner fra pinto til svarte bønner og i veggie chili.
 • Denise Sharp høster avlingene av vintergrønt.
 • Å gutt – se på denne rosetten av tat-soi! Vent til du prøver det i linsesuppa.
 • Salatgrønnsaker: frisee, babysalat og ruccola.
 • Selv om Sharp Farm er stengt i vintermånedene, vil den åpne om våren med tidlige planter av greener, brassicas og urter. For mer info gå til www.sharpfarm.com

I forrige uke, med den forestående trusselen om kaldfrysing, mottok jeg en telefon fra naboen min, Denise Sharp. Hun bor i nærheten på Sharp Farm, hvor hun dyrker mange avlinger, er åpen for publikum for utdanningsturer og høyder, holder husdyr, selger grønnsaker, urter og blomstrende planter, både detaljhandel og engros fra sine to drivhus og mange kalde rammer. , og hvor hun og sønnen Alan nylig bygde et drivhus med høy tunnel. Denise er en dynamo – hun ser aldri ut til å bremse – hvis hun ikke jobber på gården, pusser hun opp et hus eller jobber med maskiner eller er på tur eller går på ski.

Siden det nye året, huset med høy tunnel ikke blir oppvarmet i vintermånedene (i hvert fall ikke i år), var jeg den heldige mottaker av hennes invitasjon til å komme og høste store grønnsaker før de bukket under for frysingen temperaturer. Så jeg la ut, kledd i mange lag, med esker og klipper. Da jeg ankom ble Denise og hennes assistent slått ned for å kutte greener. De hadde allerede trukket fennikelpærene og trimmet tilbake alt sveitsisk chard, i håp om at sistnevnte kunne spire igjen.

Drivhuset er ca 110 fot langt og 22 fot bredt med galvaniserte rørstøtter og dobbeltlag tung plast. Det er vifter og dører i begge ender. Gangveien går nedover i midten og det er plantesenger på begge sider. Denise fortalte meg at hun la til massevis av endringer og torv for å gjøre Maryland leirejord sprø. Hun har høstet avlingene i bakken hele høsten. I tillegg til grønnsaker som ruccola, koriander, frisee, tat-soi, bok choy, spinat, babysalat, grønnkål, brokkoli rabe og chard, hadde hun noen rotvekster – fennikel, rødbeter og noen løkeskall – for ikke å nevne en nydelig frivillig avling. av kylling.

Jeg skrællet av meg et lag med klær etter å ha tatt noen bilder og begynte å høste noe av dette harde høsten. Jeg hjalp også til med å rydde noen senger, trekke ut salat og koriander. Så la jeg opp støvlene mine med bokser med greener og dro hjem. Hvorpå jeg lastet dem av og tok noen bilder og deretter plukket over, trimmet og poset noen av dem for lagring; trimmet koriander og la i en krukke med vann og plasserte den på kjøkkenvinduet; og vasket greenene som jeg skulle tilberede til middag i salatsnurren min.

I forrige uke la jeg ut en oppskrift på Tangy Kale Slaw, og i dag skriver jeg oppskriften på linsesuppe med greener – en enkel og oppvarmende vintersuppe. Ikke bare er de hardføre vintergrøntene rik på vitaminer og jordens mineraler, så de er nærende og bra for oss; når de har blitt utsatt for kaldt vær, blir de mye søtere og er deilige å spise!