Skip to content

Gresserstatninger

25 de juni de 2021

Gresset er mye brukt til å dekke hagen, men det er et gress som krever mange bryr seg. Det må tas hensyn til at ugress ikke vokser, at gresset ikke blir for stort osv. Faktisk har vi sannsynligvis behovet for å kjøpe en manuell gressklipper, en bensin gressklipper, blant andre typer som eksisterer.

Derfor kan vi bruke andre typer planter som erstatning til plenen. Planter som ikke krever så mye stell og som også kan gi blomster og etterlate en veldig vakker hage og ikke så kjedelig som bare med plenen.

Det er sant at vi kan bruke en annen type materialer å bruke i hagen som et alternativ til gress. Jeg snakker om elementer som grus eller trebark. Kunstige materialer kan også brukes, til og med kunstgress, men dette ser ikke like bra ut som ekte planter.

Planter som vi kan bruke i hagen er møbeltrekk. En identisk erstatning for gress er Zoysia japonica. Denne planten har alle fordelene som gress ikke har, siden det er veldig motstandsdyktig, støtter lange perioder med tørke, vokser veldig sakte, så det trenger ikke å klippe veldig ofte. Det eneste problemet er reproduksjon, siden det må være gjennom jordstikklinger.

De Dichondra Repens Det er en av de plantene som kan brukes, siden bladene er veldig pene, runde og små. Den sprer seg veldig bra, noe som gjør den ideell som erstatning for gress. Dens pleie er minimal, den krever ikke konstant klipping, en vanning hver fjerde dag, og den tåler perfekt lett tråkking. Den reproduserer seg gjennom frø.

De Aptenia Cordifolia Frost er en annen veldig vakker trekkplante, da den produserer rosa blomster. Den har en rask utvikling og er en lav plante, ideell for å dekke til små hager. Vanning er lite og det liker direkte sol. Reproduksjonen, som Dichondra, er av frø.

Mer informasjon – Lavvannsplener, valget for miljøvernere.