Skip to content

Grønnsakshøsting

24 de juni de 2021

Når vi sår grønnsaker i vår egen hage eller drivhus Det er viktig at vi vet nøyaktig når det høstes for å sikre at frukten eller bladet er fullt utviklet og klart for familien å spise.

Det er av denne grunn at vi i dag gir deg noen eksempler på høsting av grønnsakene mest brukte, vær nøye med:

  • Tomat: det er viktig at du husker at innhøstingen av tomater er lengre og mer forskjøvet enn noen annen grønnsak og begynner mer eller mindre 10 eller 12 uker etter at frøene er sådd. Til høsten anbefaler vi at du tar ut tomatene hver gang du trenger dem, enten til salat (den vanskeligste) eller til sauser, steker eller konserver (den modneste og mykeste). Bor du et sted der det er årstider, anbefaler jeg at du plukker de grønne tomatene før de første frostene kommer og plasserer dem på et tørt sted med en varm temperatur slik at de modnes raskere.

  • Pepper: Paprikaene kan høstes når de er grønne eller når de begynner å ta farge. Hvis du plukker dem når de knapt er grønne, vil planten begynne å utvikle andre paprika for å erstatte den du plukket, og innhøstingen vil øke i mengde. Husk at for å kutte fruktene må du bruke en spesiell saks med et hjørne på 2 eller 3 centimeter.
  • Salat: Salat skal høstes når knoppen er litt konsistent. I gjennomsnitt anbefaler jeg at du lar det gå 2 måneder før høsten, før blomsten stiger, for å forhindre at bladet blir bittert og ikke kan spises. Husk at du må kutte planten fra bunnen, på bakkenivå, og sørg for at det ikke er vann i knoppen og at den ikke er vannet.