Skip to content

Grow Urter for a Spa Experience

14 de april de 2021
  • The Herb Lover’s Spa Book, av Sue Goetz, er en gartneres komplette guide for å dyrke og bruke urter for å skape en luksuriøs spaopplevelse hjemme. Foto / Illustrasjon: Jodi Torpey
  • Duftende og terapeutiske urter, som ananas salvie, peppermynte og basilikum, vokser godt i terrassebeholdere. Foto / illustrasjon: Jodi Torpey

Sue Goetz har den rette ideen. I sin nye The Herb Lover’s Spa Book (St. Lynn’s Press, 2015) hjelper hun andre gartnere med å oppdage gleden ved å dyrke urter for å skape en saftig spa-opplevelse.

Hvis du vil ha en personlig resept for å skjemme deg bort med lett å dyrke urter, finner du den i Sues bok.

Denne ryddige lille tomen har alt en gartner trenger for å dyrke, høste og bruke friske urter for en ekstra spesiell opplevelse. Faktisk kan du allerede dyrke noen av disse duftende og terapeutiske urtene, men du har ikke utforsket deres fulle kraft.

Kanskje du har gravd og kastet noen, som løvetann, uten å vite hva en høyt ansett urt det egentlig er. Kanskje du har forvist mynte fra hagen din uten å tenke på de forfriskende egenskapene når den brukes i hudkremer, fotsopp eller badeblandinger.

Hvis du er en begynnende urteprodusent, har The Herb Lover’s Spa Book alt du trenger for å komme i gang på din beroligende reise. En av de beste funksjonene i boka er delen om Designing and Growing. Disse sidene er fylt med nyttige hint, nydelig design og komplette plantelister for å tilpasse urtehagen din.

Små plass urte gartnere vil spesielt sette pris på Sue tips for dyrking av urter i containere.

Hvis du er en erfaren urtehage, men en spa-nybegynner, vil du glede deg over mer enn 50 urteoppskrifter for «kremer, bløtlegg, te, masker, skrubb, aromaterapi og mer.»

Innen 11 forskjellige temaer viser Sue trinnene for å lage et dampbad, lage en lavendelvarmepute, velge de rette urtene for ansiktsdampbadstuer, blande urter til et badebrygg, lage teposer og blande sommerdrinker.

Det er ikke en gartner jeg kjenner som ikke kunne bruke en boks med hjemmelaget hånd og neglesmør. Denne helbredende innblandingen inneholder ingredienser som essensielle oljer fra lavendel og rose geranium.

The Herb Lover’s Spa Book ville utgjøre en fin gave til din favoritt gartner. Spesielt hvis den gartneren tilfeldigvis er deg.

(St. Lynn’s Press ga en gratis anmeldelseskopi av The Herb Lover’s Spa Book; meninger er alltid mine egne.)