Skip to content

Gul lilje, damkantplante

20 de juni de 2021

Det er et stort utvalg av vannplanter for å legge til en dam, noen som blomstrer i vannet og andre som du kan innlemme i kantene for å markere dette lille vannspeilet.

Blant alternativene du kan finne i markedet er liljer som også gir bort et stort antall varianter. En av de mest slående er Gul lilje som skylder navnet på de store gule blomstene med lange stilker.

Kjennetegn ved den gule liljen

Gul lilje

The Yellow Lily er også kjent som Spansk lilje, Acoro bastard, Acoro palustre, Acoro falsk, spansk lilje, Fin cattail, Cattail lilje, Yellow cattail, Yellow acoro eller Yellow lilje, et stort antall navn å kalle denne planten som tilhører Iridaceae-familien og hvis vitenskapelige navn er Iris pseudoacorus.

En av de store fordelene med denne vannplanten er at den er en flerårig urteaktig plante så det er lett å ta vare på. Den har et kjøttfullt rhizom og utmerker seg ved høyden og når opp til 1,2 meter i høyden. Blomstene er dens store attraksjon, siden de er veldig store og har en diameter på mellom 8 og 10 cm og vises på spissen av de lange stilkene som planten presenterer.

Den gule liljen har også langstrakte frukter som inne har mange frø av en mørk oransje farge.

Fordeler med å ha en gul lilje

Gul lilje

Det er et av alternativene i damplanter, ideell for bruk i kantene, da den gir en grønn kappe og en god kontrast takket være fargen og størrelsen på blomstene. På den annen side er det et utmerket alternativ når det gjelder å velge prydplanter, da det er en veldig praktisk art som vokser uten vanskeligheter både i bakken og i potter.

For at dette skal skje er det viktig vanning, som må være rikelig og kontinuerlig gjennom året. Hvis du vil ha ham Gul lilje Den er utviklet under gode forhold, det vil også være nødvendig å plassere den på et solfylt sted, og vi må ta hensyn til temperaturene, for selv om den tåler kulde, blir den visnet i tider med lave temperaturer. På høsten er det best å dekke det med lønn til våren.