Skip to content

Gurkemeie, urten i India

21 de juni de 2021

De gurkemeie det er på moten, og i dag er det en av de nye gourmetingrediensene. Hvis du liker å lage mat like mye som planter, er det på tide å dyrke denne urten i den lille hagen din for å ha et friskt produkt som du kan henvende deg til når du leter etter det spesielle preget, den unike smaken som bare aromatiske urter får.

Ris, fisk og kjøtt passer veldig godt sammen med den kraftige smaken av gurkemeie, som er krydret og frisk på samme tid. Denne urten er en av de grunnleggende ingrediensene i karri, det vil si blandingen av krydder som er typisk for indisk mat. De sier at hver familie har sin egen karri, og det er derfor det er så mange versjoner, slik at du kan lage din egen hvis du har denne urten hjemme.

Den smaksatt urt

Gurkemeie

Gurkemeie er også kjent som Indisk safran, bighorn safran og gurkemeie rot selv om det offisielle navnet er Curcuma longa og det tilhører familien Zingiberaceae. Det er en livlig urt med jordstengler som når en meter i høyden og er innfødt til Sør-Asia. Bladene er brede og lysegrønne i fargen, og blomstene har forskjellige farger, avhengig av forskjellige gurkemeier.

Selv om hovedstammen er sterk og kjøttfull, er den delen av planten som brukes på kjøkkenet underjordisk fordi de er underjordiske jordstengler. Denne delen av planten har også blitt brukt i århundrer til medisinske formål.

Planting og høsting

Syklusen til planten til høstingstidspunktet varer i 10 måneder etter såing. Du kan ta de små fingrene til en allerede voksen plante for å danne en ny plante. De plantetid for gurkemeie Det er fra sen vinter til tidlig på våren.

For å være en tropisk eller subtropisk klimaanlegg, idealet er en dyp og fuktig jord, løs, fruktbar og med god drenering. Denne planten tåler ikke frost eller jord som ikke drenerer, selv om den trenger fuktighet, tåler den ikke sølepytter.

De Gurkemeiehøsting skjer om høsten og når bladene på planten har falt. Du kan hjelpe deg selv med et verktøy for å fjerne jordstenglene uten å skade dem. Når de er høstet, må de kokes for å fjerne det ytre skallet og deretter la dem tørke i solen.

Rhizome gurkemeie