Skip to content

Hagearbeid for dyreliv med Irvin og Pauline i California

17 de april de 2021

Agapanthus og phlox tilfører farge og friskhet til hagen.Dagens bilder er fra Irvin og Pauline Faria i California, som vi har besøkt flere ganger gjennom årene. Irvin sier, “I vår var våre mål å avgrense hagenes appel gjennom tilsetning av nektar- og pollenproduserende planter for kolibrier og å legge til innfødte planter i California.

Canna-bakgrunnen smelter fint sammen med agapanthus. Kan ikke fortsette å blomstre fra sensommeren eller forsommeren til frost.Agapanthus (Lily-of-the-Nile) ble valgt ut som hages globale nektarressursanlegg. Deres tørkebestandighet og varmehardhet gjør dem til utmerkede stauder for Zone 9.

Denne kolibrien trekker ut nektar fra de traktformede blomstene til en agapanthus.Kolibrier elsker disse «Navigator» penstemons og røde solsikker. Disse plantene liker faktisk tørre somre og generelt tørre forhold.«Navigator» penstemon (rosa) og røde solsikkeblomster, vist foran en oppreist mosedekket stein, er plakatplanter i hagearbeid med innfødte planter. Deres fargerike og solide blomster kan man stole på fra midtsommer til tidlig høst.

Bi-balsam sprer seg, men ikke så aggressivt som andre medlemmer av myntefamilien. Larkspur gir høy, tidlig sesongfarge i vårlandskapet.Larkspur og biebalsam, i nærheten av en bambus tut og vannbasseng, gir en iøynefallende fargeskjerm. Ligger blant lammets ører, har gaura (Gaura lindheimeri) sine kar-lignende blomster.

Gaura (Gaura lindheimeri), med sine kar-lignende blomster, er veldig varmetolerant.«Anouk» lavendel kombineres her med «Hummingbird Coral» salvia. «Anouk» lavendel, kombinert med «Hummingbird Coral» salvia, er et tørke-tolerant utvalg som gir vakre, lyse og mørke lilla blomster. Den avgir en fantastisk lavendel duft og har uvanlige lilla pigger av blomster som er attraktive for kolibrier. «Hummingbird Coral» gir skyer av nektarrike, orkidélignende blomster i en fortryllende nyanse av koraller med små hvite støvdragere.

Agastache «Deluxe», Cuphea llavea og lobelia plantes i en gryte slik at vi kan flytte dem til forskjellige områder av hagen.En gryte med Agastache «Deluxe», Cuphea llavea og lobelia er mest tiltalende for bier, sommerfugler og kolibrier. Denne sommeren har naturen velsignet oss med en doe og hennes fawn som har gjort hagen vår til sitt hjem. Og en kolibri-mor brydde seg om kyllingene sine i et av lønnetrærne våre. Vi er spesielt takknemlige for hva naturen har gitt oss. ”

Dette området ligger innenfor naturreservatet vårt, hvor et spennende utvalg av dyreliv gjør hjemmet sitt i dette mini-økosystemmiljøet.Like goregous som alltid, Irvin og Pauline!

Når vi sitter i Machiai, nyter vi vårt naturlige paradis i skogen mens vi føler en rolig ro.En ung doe og hennes fawn har gjort hagen vår til sitt hjem. Nå har vi blitt litt rolige med deres appetittvalg.En svartkinnet kolibri spiser hvert 10. til 15. minutt på en blanding av nektar og små insekter og edderkopper. Hun gir opp igjen blandingen i munnen til de unge. Alltid sulten, de spiser 1,5 til 3 ganger kroppsvekten i mat per dag.