Skip to content

Hagedesign: dekorere hager og stier

22 de juni de 2021

Det er mange grunner til designe stier i hagen og en av de viktigste refererer til muligheten for å opprette områder i hagen, noe som fungerer veldig bra når det totale arealet ikke er for stort. Sektorene er med på å få hagen til å se større ut så lenge du ikke misbruker triksene. For mange objekter eller for mange baner kan ende opp med å skape den motsatte optiske illusjonen.

Typer stier og veier

Utvalget av stier og stier i hagen det er bredt med tanke på materialene du kan bruke. Hvis du vil ha en sti som er lett å ta vare på og som ikke krever mye vedlikehold, kan det være best å vurdere stein. Avhengig av typen stein, den totale kostnaden. Det er store og rustikke steiner som er dyre mens flisen er billigere. Steinen er et enkelt og billig alternativ som også nesten ikke krever pleie.

Hvis du har en Zen-hage, kan du tenke på en tresti. I dette tilfellet kan du leke med designet med muligheten for å lage forskjellige mønstre på stien i henhold til om du bruker trelister, rustikk tømmer eller sirkulære tømmerstokker kuttet i ark. Disse stiene er veldig fine og koselige, selv om de krever mer pleie siden treet må vedlikeholdes år etter år, slik at det ikke forringes.

Hagesti

I nyere tid har jeg også sett mange murstier og jeg liker dem veldig godt fordi det har dyden til å kombinere det praktiske med et materiale som ikke krever for mye stell med en viss naturlig luft.

Mange alternativer

Du kan også tenke deg lage stier med grus, brostein, avner, vulkanske steiner og betong når du tenker på ham løype og veidesign. Det er uendelige alternativer, avhengig av stilen på hagen du vil designe, og også tiden du har til å gi deg den nødvendige pleien for å holde den i god stand. Materialer som tre krever mer pleie enn andre som grus. I tillegg bør du tenke på budsjettet du har før du starter arbeidet.

Hagestier