Skip to content

Hagedesign for nybegynnere

22 de juni de 2021

Hvis du er en person som liker hagearbeid og du drømmer om å ha en vakker hage, er det ingenting som å designe det selv. For det må du ha en viss strenghet fordi prosjekter en hage Det er ikke en enkel oppgave.

Mange faktorer må tas i betraktning, fra dimensjonene til det ledige rommet til måten solen sirkulerer gjennom hagen.

Hvordan tenke på designet

Utgangspunktet for Hagedesign Det er budsjettet siden valget av vanningsanlegget, mengden og mangfoldet av planter og de generelle elementene i hagen vil avhenge av det.

Men også du må studere det generelle klimaet for å velge plantene som er naturlig tilpasset hagen. Selv om det er planter som har stor tilpasningskraft, vil de kreve mer arbeid fra gartnerens side for å holde dem i god stand.

Verft

Så er det på tide å studere hvert hjørne av hagen for å etablere soner som vil bidra til å unngå monotoni. Du kan lage soner fra planter eller bruke eksterne elementer som møbler. Husk at det alltid må være plass til skyggeplanter, et solrikt område og et tredje område uten hindringer for møbler eller andre elementer som blomsterpotter, stier osv. I disse tilfellene hjelper kontaktpunktene mye, det vil si elementer som hjelper til med å endre monotonien. De kan være naturlige, for eksempel trær eller prangende eller kunstige planter som dammer, svømmebassenger, stier osv.

Hvis hagen er omgitt av vegger, hindre dem i å bli utsatt og dekk dem med klatreplanter for å få bredde. Det samme hvis hagen er liten. Det er mange triks for å forstørre det og generere et større perspektiv.

Den valgte hagestilen

Sammen med de nevnte varene er det viktig å ha en klar ide om type hage som er ønsket. Det er mange hagestiler og hver av dem krever forskjellige planter, materialer, elementer og farger, så det er nødvendig å kjenne hagen du vil ha før du begynner å designe den.

Verft