Skip to content

Hager med stier

22 de juni de 2021

De hager med stier De er praktiske fordi de kan reises selv etter en regnfull dag uten at noen blir skitne. Veiene er også vakre og tillater til og med at luftrommet blir sektorisert, mens visse planter blir markert når de er ordnet på sidene.

For alt dette er at vi i dag vil vie oss til hagedekorasjon med stier Vel, i denne bloggen snakker vi ikke bare om planter og arter, men vi hjelper deg også med å gjøre hagen, terrassen eller balkongen til et hyggelig sted å bo og nyte.

Å overveie

Avhengig av det totale arealet av hagen din, kan du designe en bred sti eller lavmælt sti. Her er det ingen regler, men sunn fornuft, for hvis stien opptar for mye overflate, risikerer du at det er lite plass for plantene eller friområdene å dekke med gress.

På den annen side er de nyttige for å markere vegetasjonen, så husk å plassere ved siden av dem plantene du liker best eller de som er mer prangende.

Hagesti

Hvis stien har høy trafikk, må du tenke på motstandsdyktige materialer som varer over tid, som f.eks betong eller granitt. Hvis stien er designet for mer dekorative formål, siden den ikke er på et sted for gjennomgang, er det mulig å velge materialer som tre, som krever mer pleie.
Rent design vil stiene være tett knyttet til hagen og dermed de kan være rette, buede eller følge linjene i luftrommet.

Planter for stier

Det er klart at det er mulig å velge hvilken som helst plante for å plassere ved siden av stier og stier men noen arter fungerer bedre enn andre fordi de gir muligheten til å kombinere vakre farger, aromaer og former. Det er planter som vokser for store og ender med å avbryte stien, eller de må klippes ofte mens andre som vokser langsommere er perfekte for å følge stier.

Mellom beste planter for stier og veier det er fioler, georginer, bromeliaer, roser eller lavendel. Du kan også tenke på aromatiske planter som mynte, laurbær eller rosmarin for å motta parfyme når du går langs stien.

Verft