Skip to content

Har du en favorittpion? (Clare gjør)

19 de mars de 2021

Clare Olivas hage i Upper Saddle River, New Jersey er nydelig, og ja, hun har en favorittpion. Gjør du?

«Jeg har lagt ved noen bilder av» Peony Time «i år nordøst i New Jersey. Min mann og jeg startet denne hagen i 2005. Hagen vår var bare en skrånende gresskant i 2003 da vi flyttet inn. Etter å ha hatt tre nivåer terrasser med steinvegger installert for å gi oss brukbar hagearbeidsplass i skråningen (sammen med skiferstier), begynte vi offisielt å lage hagen vår i 2005. En av de første tingene vi plantet var en veldig lang rekke pioner langs steinmurene på Tredje nivå av terrassene. Disse pionene har blitt større og vakrere for hvert år og er nå 10 år gamle. Vi har store metallbur rundt hver plante (som tomatbur, bare litt høyere og bredere) som blir helt skjult når peonene vokse gjennom dem. Burene gjør en god jobb med å støtte de tunge blomstene. «

Sent på ettermiddagen utsikt over hagen midt på våren. Globemaster alliums og liljer (ikke blomstrer enda) i forgrunnen. Du kan se peonene langs fjellveggen i det fjerne.
Side hage sti midt på våren. Daylilies (ikke blomstrer ennå) i bunnen av fjellveggen. Rozanne pelargoner (blomstrer heller ikke ennå) og pioner på terrassen på toppen av denne veggen.
Utsikt og ser ned fra dekk. Fra denne utsikten kan du se hagenes tre terrasser. På øverste nivå er den formelle hagen beplantet med voksbegonier og foret med buksbom. Andre nivå inneholder Baths Pink dianthus på denne tiden av året – de har virkelig spredt seg pent. Du kan også se pioner i blomst langs tredje nivå.
Min FAVORITE pion, «Festiva Maxima». I tillegg til blomsters skjønnhet, har disse blomstene den mest fantastiske duften.
Sti gjennom flerårige senger. Flerårig geranium cantabrigiense i venstre forgrunn, Karley Rose fontenen gress lang sti på høyre side. Roser (Zephirine Drouhin) på arbor begynner akkurat å blomstre.
Utsikt over fjellveggterrasse med peoner. Legg merke til den tre fots kyllingetrådsforlengelsen på gjerdet for å holde hjorten ute!

Fortsett å sende inn bilder, alle sammen! Enten du aldri har delt før eller har blitt omtalt flere ganger, vil vi se hagen din! Send noen få bilder og historien bak hagen din via e-post til [email protected].

Mottar du GPOD på e-post enda? Meld deg på her!