Skip to content

Healing Gardens

15 de april de 2021

Sue Lewandowski deler en inspirerende historie om helbredende krefter i den vakre hagen hennes.

«Som barn vinket hagen til vårt tidslitte våningshus meg utendørs; duftende syriner stod langs den gamle rullesteinen og knuste epletrær tilbød et klatreparadis. Ugress strødde steinvegger avgrenset låven og uthusene; mindre steiner skisserte min mors hage. Å, hvordan denne «Baby Boomer» -tomboyen elsket å tegne blomstene når jeg ikke var naboen og spilte baseball med guttene, på tennisbanen eller slynget meg gjennom skogen rundt.

College begynte med hovedfag i botanikk, men i stedet ble livets kompliserte reise hindret av flere tiår med kronisk og alvorlig bulimia nervosa. Kreative og kunstneriske tendenser hjalp da jeg byttet hovedfag til interiørdesign, men jeg snublet allerede ned på den farlige veien for avhengighet som samtidig oppsto; påfølgende alkoholisme fullstendig ødelagt drømmer for fremtiden.

Hagestien, tretti år senere, ledet min lange restitusjonsreise! Botanikk og kunst kom i full sirkel! Nå nøktern i 23 år og spiseforstyrrelse gratis i 17 år, har hagen vært et fristed under min manns mange øyeoperasjoner, 7 år på forskerskolen mens han jobbet på heltid som høyskolesekretær, mange lokale og føderale advokatforpliktelser og grunnleggelsen av en drivstoffassistanse ideell.

Ofte finner jeg meg selv fortapt i det nådeløse nettet av ansvar; i dag fant jeg meg i fred i hagen!

Mine helbredende hager ligger i det lille sentrale Massachusetts-samfunnet i North Brookfield. «

Har du en hage du vil dele? Send 5-10 bilder og en kort historie om hagen din til [email protected]. Ta med hvor du befinner deg!

Har du en mobiltelefon? Merk bildene dine på Instagram eller Twitter med #FineGardening!

Du trenger ikke å være profesjonell hagefotograf – sjekk ut tipsene våre om hagefotografering!

Mottar du GPOD på e-post enda? Meld deg på her.

Før bildet
Fredelig plass
Skyggen i hagen min
Fallhage
Innkjørsel foran
Front Maple
En annen utsikt over hagen
Kreativ bruk av en trestubbe i hagen
Sommerhage etter litt regn
Woodlan bak huset

138138