Skip to content

Hovedvarianter av fikentrær

3 de juni de 2021

Fiken er et løvfrukttre hvis frukt modner midt på sensommeren (august eller september på den nordlige halvkule). De har en utsøkt smak, veldig friske, ideelle for å avslutte årets varmeste sesong på den søteste måten. Og det er at de i tillegg støtter tørke veldig bra og ikke trenger knapt noen pleie. Men visste du at det er mange varianter av fikentrær?

I denne artikkelen skal vi vise deg de som er enklere å få og hva deres egenskaper er.

Hovedtrekkene

fiken

Fiken, kjent under det vitenskapelige navnet Ficus carica, det er et tre som vokser til 4-5 meter. Det er hjemmehørende i Sørvest-Asia, selv om det i dag har blitt naturalisert i Middelhavsregionen. Det brukes ofte til å dekorere hager og frukthager som er på steder der nedbør er ganske knappe, siden det ikke bare produserer deilig frukt, men det kan også gi mye skygge hvis det beskjæres (la kofferten ren og danne et parasollglass ).

Som vi sa, er det mange varianter av fikentrær, som hovedsakelig skiller seg ut fra fargen på fikenes hud, så vel som smaken (mer eller mindre søt). Alle krever samme pleie, så du trenger bare å velge den som interesserer deg mest når du går i barnehage.

Fikentreet er opprinnelig en monoecious art, selv om det for tiden er todyrende. En monoecious art betyr at den har blomster av begge kjønn i samme plante og dioecious som har blomster av hvert kjønn på separate planter. Blant plantene som har hannblomster finner vi fikentrær og de som dyrkes er de som har kvinnelige blomster. Alle varianter av fikentrær som for tiden markedsføres i vårt land, er vanligvis selvfruktbare. Dette betyr at de kan gjødsle seg. I andre land er det behov for andre eksemplarer for at det skal befruktes og fruktene kan modnes.

Gjødslingsteknikken som brukes kalles forandring. Denne teknikken består i å bære begge grenene med noen hannfrukt på grenene av kvinnelige planter. Vi vet at små fiken bærer en liten hymenopteran som bidrar til pollinering. Derfor, takket være modenheten de oppnår, kan de få fruktene til å vokse, siden de ellers ville slippe fruktene for tidlig.

Varianter av fikentrær i Spania

varianter av fikentrær

Varianter som markedsføres i Spania trenger ikke den nevnte forringingsteknikken. Dette er fordi de er selvfruktbare og fruktene er i stand til å modnes uten behov for å bli befruktet av blomstene deres. Hvis vi ønsker å anskaffe et fikenivå, er det første vi må ha en katalog tilgjengelig fra salgsstedene som er spesialisert på det. I dag er det ikke et marked som er veldig utvidet siden det er få fagpersoner dedikert utelukkende til reproduksjon og salg av forskjellige varianter av fikentrær.

Vi kan se dette som en ulempe, men det er motsatt. Takket være denne spesialiseringen kan vi ha en hage i huset vårt med forskjellige plantesorter som garanterer oss en utmerket produksjon. Selv om høyere eller lavere produktivitet og produksjonsperioder er forskjellige mellom enkelte varianter, vil råproduktiviteten være mye bedre.

De vanligste variantene av fikentrær i Spania er klassifisert i to grupper. Denne klassifiseringen det avhenger av om de bærer to slags frukt om året. På den ene siden kaller vi vanlige fikentrær de som bare gir en høst per år. Normalt er denne høsten sentrert mellom månedene august og september. På den annen side har vi de periferi fikentrærne. Denne sorten er også kjent under det vanlige navnet brevales, siden de har det særegne å tilby to avlinger i året. Den første begynner i månedene juni til juli, og de gir fiken i stedet for fiken. Den andre innhøstingen finner sted mellom august og oktober og kalles fiken.

Blant alle disse trærne vi ser, er noen fiken veldig sent og modnes ikke godt i høstsesongen. Dette holder dem godt gjennom hele vinteren og modnes helt påfølgende sommer. Fiken er frukt høyt verdsatt for sin søte smak. Dette gjør har samlinger og smaksprøver før høsttid.

De mest kjente varianter av fikentrær

fiken

Vanlige fikentrær

Det er de som vokser spontant i Middelhavet. Disse trærne bærer bare fiken, fra august til oktober på den nordlige halvkule. De viktigste variantene av Spania er:

  • Verdal: gir grønne fiken. De modnes sent, så du kan smake på dem til november. Selvfølgelig bør du vite at høstregn kan ødelegge mange frukter.
  • HvitFiken er hvit i fargen, og du kan holde dem tørre.
  • Hard hudFiken er svart i fargen, med tøff hud og modnes tidlig på høsten.
  • Fig Kadota: Denne sorten kommer fra Italia og er kjent under navnet Dotato. Her har fiken en grønn-gul hudfarge og massen er lilla.
  • Celestial fig variasjon: Den kommer fra Mexico og California, og frukten blir lilla mens kjøttet blir rosa med en søt smak.

Brevalfikener eller bacoreras

De er de mest verdsatte. De er større enn fiken, og kan også holdes tørre. De viktigste variantene du finner i Spania er:

  • Press: fiken er svart og har en avrundet form. De har en tendens til å klø og sprekke.
  • Goina: fiken er svart, men med en noe rødere hals. De faller lett av treet.
  • Ñoral: fiken er noe grønnaktig, av lavere kvalitet enn de forrige. Faktisk er de praktisk talt ikke plantet.
  • Brun kalkun: fruktene er pæreformede og dyrkes hovedsakelig i Israel, Italia og California. Fikenes hud her er mørk rødlig og kjøttet er lilla. Det er et ganske søtt og saftig utvalg.

Som du kan se, er det noen varianter av fikentrær, som du kan nyte forskjellige smaker med hvis du ønsker det.