Skip to content

Hva er den beste måten å varme opp et lite drivhus på?

14 de februar de 2021
  • Hva er den beste måten å varme opp et drivhus på? Dette ville ikke være mitt lille drivhus … men det er kult, ikke sant? Foto av substack under Creative Commons Attribution License 2.0.
  • Dette er faktisk drivhuset mitt. Heat, noen? Foto / illustrasjon: Chris McLaughlin

For en stund tilbake nevnte jeg at jeg vil legge til litt varme i vårt lille, 6 × 8 drivhus i vinter for første gang. Planleggingsfasen er en av favorittdelene mine, og jeg pleier å trekke den ut så lenge jeg kan. Skal jeg dyrke orkideer der inne? Ganske potteplanter som julestjerner? Tomater? Eller oppmuntre min fascinasjon med menneskespiserne, dyrke en liten butikk av gru for meg? Ja, begynnelsen holder løftet, og jeg holder en liste over noen spennende muligheter.

På et mer praktisk notat mens jeg ønsker å holde drivhuset toasty inni, er jeg også interessert i å holde strømregningen min nede i en håndterbar størrelse. Noe som ikke er så enkelt som det høres ut. Her i Nord-California betaler vi spader for gass og elektrisk, og «håndterbar størrelse» i andre stater betyr nok kraft til å drive et lite selskap. Så mitt første mål er å sørge for at jeg bruker den mest effektive varmekilden.

Noen gartnere varmer opp drivhuset ved å bygge en varm kompostbunke i midten hvis den er. Jeg har hørt noen gode ting om å bruke denne teknikken og være den kompostfreaken jeg er – virker som den naturlige veien å gå. Problemet er at drivhuset mitt er brolagt med murstein og jeg har tenkt å holde det slik. Våre katter i lav klasse, Puma og Nike (så oppkalt etter merkevarenavn for tennissko mens vi gikk gjennom treningsfasen), ser ut til å like å bruke drivhuset som en pottemasse. Så, et mursteinsgulv er det.

Hva er den beste måten å varme opp et lite drivhus på? Drivhusentusiaster, rop ut tankene dine her. Hvordan varmer du det opp, og hvorfor valgte du den varmekilden. Også, hvis du hadde hatt det å gjøre igjen, ville du ha gjort det annerledes?