Skip to content

Hva er en fremmed hage?

7 de juni de 2021

Å ha et land der du kan designe en vakker hage er alltid en grunn til glede, men hvis du bor i et område der regnet er ganske lite, anbefales det sterkt, både for lommen og for miljøet, å velge de artene som kan tilpasses uten problemer for å leve under disse forholdene.

Dermed ville det ikke bare være et naturlig paradis, men det ville også være et xerofil hage der vannet og tilgjengelige ressurser ville blitt brukt mye bedre. Men hvordan kjennetegnes disse typer hager?

Hva er en fremmed hage?

Echinocactus grusonii i hagen

En fremmed hage er en hage som består av planter som har lite eller veldig lavt vannbehov.Enten det er kaktus, sukkulenter, klatreplanter, pæreplanter, trær, palmer … I alle typer plantevesener – unntatt kjøttetende og åpenbart vannlevende – kan vi finne arter vi kan plante i denne typen hager.

Men i tillegg til å ta hensyn til behovene til planter, Landets orografi betyr også mye, så vel som hjørnene av lys og skygge for å utnytte ressursene bedre. For eksempel, hvis det er en skråning, kan de arter som ønsker mer vann på slutten av den plantes; på de solrike og mest utsatte stedene er de som trenger direkte sol; og i de mest skjermede områdene brukes og plantes de som trenger beskyttelse mot solens direkte lys.

Tanken er å respektere stedets egenskaper så langt det er mulig og dra nytte av dem for å oppnå en hage som «passer» godt i området, det vil si hvis det må skille seg ut i noe, er det i hvordan vel det harmonerer med miljøet.

Hvordan er det designet?

Å designe en xerojardín er egentlig ikke komplisert, men for å gjøre det enda mindre komplisert, skal vi gi deg noen tips som vi håper vil være veldig nyttige når du designer det:

Velg de riktige plantene for ditt klima og område

Planter som kan tilpasse seg å leve i lave eller ingen vedlikeholdsforhold, bør velges, og for det er det ikke noe bedre enn å undersøke hva de er, enten ved å spørre et barnehage direkte eller ved å gå til denne bloggen.

Du må huske på at det, bortsett fra vannbehovet, er andre faktorer som vil avgjøre om noen planter kan leve i et bestemt område, for eksempel motstand mot kulde og / eller frost, enten det er skygge eller sol, og til og med størrelsen når den når voksen alder.

Allikevel, hvis du vil ha mer eller mindre en ide om hvilke du kan sette i din fremmedhage, er det et lite utvalg:

Yucca rostrata

Utsikt over Yucca rostrata i gruppe

De Yucca rostrata er en eviggrønn plante hjemmehørende i det sørlige USA og Nord-Mexico når en høyde på 4,5 meter. Bladene danner rosetter og er læraktige, med en skarp blåaktig topp. Mot høsten produserer den hvite blomster gruppert i blomsterstander som kommer fra midten av stilken.

Det er perfekt for solrike steder, for å kunne motstå frost ned til -15 ° C.

Strelitzia augusta

Utsikt over blomsten til Strelitzia alba

Også kjent som den hvite paradisfuglen, eller ved sitt tidligere vitenskapelige navn Strelitzia alba, Det er en rhizomatøs urteaktig innfødt til Sør-Afrika som når en høyde på 10 meter. Bladene er store, opptil 1 meter, hele og brede, grønne i fargen. Blomstene er hvite og aksillære, spirer om sommeren.

Det er en plante som elsker solen, selv om den kan være i halvskygge. Det har en tendens til å produsere suger, men disse kan fjernes, så det tar ikke mye plass siden bagasjerommet er omtrent 30 centimeter i diameter. Selvfølgelig motstår den bare opptil -2 ° C.

Osteospermum ecklonis

Utsikt over Osteospermum ecklonis

Kjent som margarita del Cabo eller dimorfoteca, Det er en flerårig eller flerårig urteaktig innfødt til Sør-Afrika som når en høyde på opptil 45-50 centimeter og en utvidelse på opptil 1 meter hvis den dyrkes på land. Bladene er grønne, ovale og stormfulle i form, og den blomstrer om våren og sommeren. Blomstene er i form av tusenfryd, i veldig forskjellige farger: gul, oransje, rosa, rød, tofarget …

Det er en utmerket dekkplante, forutsatt at den plantes i et område der den får direkte sol. Motstår opptil -5 ° C.

Velg et vanningssystem som lar deg spare vann

Hva mer, velg et vanningssystem som lar planter utvide røttene slik at de tåler tørke, for eksempel drypp vanning. Også, for å spare mer vann, er det veldig viktig å føye jorden med for eksempel furubark eller leire.

Unngå å legge gress

Plenen, på grunn av det høye vannbehovet, er ikke tilrådelig. Du kan imidlertid velge å ha et grønt teppe som består av urter som valmuer eller tusenfryd.

Respekter syklusene til plantene dine

Vedlikehold må være tilstrekkelig; det vil si at du må respektere syklusene til hver plante og beskjære, vanne og gjødsle når det er nødvendig. I løpet av sommeren vil vanningene for eksempel bli fulgt mer enn resten av året, som det er når plantene trenger mer vann; Av samme grunn vil det i alle varme måneder være tilrådelig å gjødsle med organisk gjødsel for at de skal vokse sunt; Formasjon beskjæring vil være igjen til sen vinter for å minimere risikoen for infeksjon, mens liten beskjæring eller klemming kan utføres når det er nødvendig.

Bruk naturlige produkter

Kompostvisning

Selv om dette ikke har noe å gjøre med xerogardening, er sannheten det Det anbefales sterkt å bruke naturlige produkter for å bekjempe skadedyr samt å gjødsle plantene. Til syvende og sist handler det om en viss harmoni, både i selve hagen og i miljøet.

Ikke nøl med å bruke hjemmemedisiner i tilfelle pest, og produkter som blant annet kompost, mulch, gjødsel og / eller guano for å gjødsle plantene dine.

Kos deg med den xerofile hagen din 🙂.