Skip to content

Hva er fire års rotasjon?

7 de juni de 2021

Har du hørt om fire års turnus? Dette systemet, også kjent som Norfolk-systemet for å være der, i Norfolk (England), hvor skaperen omsatte det for noen år siden, spesielt mellom 1730 og 1740.

Den dag i dag brukes den fremdeles; Ikke overraskende er det en veldig interessant metode som lar oss få mest mulig ut av landet uten å tømme næringsstoffene. Men, hva består den av?

Litt historie

I løpet av 1700-tallet begynte det å være en økende interesse for voksende kålrot, men selvfølgelig ønsket de å gjøre det ved å utnytte landet og prøve å ikke tømme næringsstoffene, siden det ellers ville være ubrukelig. I tillegg ble brakk på den tiden fortsatt praktisert, det vil si at de ikke så noe i en eller flere årstider, til tross for at dette betydde å ha mindre mat.

Men alt dette endret seg når Charles Townshend, en engelsk aristokrat fra Norfolk County som bodde mellom 1674 og 1738, utviklet den firefemannsrotasjonen det, nesten uten å ville, var en hel revolusjon. Faktisk er det en del av den viktigste utviklingen av landbruksrevolusjonen.

Hva er Norfolk-systemet?

Norfolk-systemet

Dette systemet består av fire års rotasjon av avlinger etter denne ordren: hvete, kålrot, bygg og lucerne. For å gjøre dette, er det som er forbedret jordens egenskaper ved å tilsette organisk gjødsel, så vel som drenering i tilfelle det var nødvendig, noe som vi nå ville gjort med perlit, arlitt eller lignende, eller med andre metoder som vi forteller deg i denne artikkelen.

Når jorden er klargjort, er den delt inn i fire deler, og plantene som berører blir plantet i hver av dem. I de kommende årene roteres de slik at næringsstoffene på denne måten ikke tømmes (selv om det er verdt å gjødsle etter hver sesongavslutning, spesielt hvis jorda i seg selv er fattig i næringsstoffer, eller hvis den har en tendens til å erodere).

Hva er fordelene?

Dens fordeler er følgende:

  • Brakk blir fjernet.
  • Forbedrer jordens produktivitet.
  • Det gjør det mulig å dyrke fôrplanter for husdyr.

Så hvis du ikke har og / eller ikke er interessert i å kjøpe landbruksmaskiner, er jeg med fire års rotasjon overbevist om at du kommer til å like å dyrke mye 🙂.