Skip to content

Hva er klimatiske frukter?

19 de juni de 2021

Det er visse frukter som, når de først er dratt fra plantene, kan fortsette å modnes uten problemer hvis de har nådd et tilstrekkelig utviklingsnivå. Disse er kjent som klimatiske frukter, og de må tas i betraktning når vi vil dyrke planter, spesielt hvis fruktene deres er spiselige.

La oss få vite mer om dette interessante konseptet.

Litt historie

Vannmeloner

Det var året 1925 da Kidd og West laget betegnelsen «klimakterisk frukt» for å beskrive økt respirasjonsfrekvens som følger med modning av epler. I dag er fruktene klassifisert som klimatiske eller ikke-klimatiske, avhengig av om modningen er regulert eller ikke hovedsakelig av etylen, som er en gass som fungerer som et fytohormon.

All frukt, og faktisk alle deler av planter, produserer denne gassen. Men under modning utøver den en mye viktigere rolle i klimatiske frukter, som øke produksjonen for å fullføre utviklingen selv når de høstes. Når det gjelder ikke-klimakteriske stoffer, er hastigheten på etylenproduksjon nesten uforanderlig, slik at når de er høstet, stopper de utviklingen og ender opp med å tørke i løpet av få dager.

Hva er de klimatiske fruktene?

Tomater

Det er mange flere klimatiske frukter enn vi kanskje tror, ​​for eksempel: tomater, den avokado, den mango, den fiken, den guava trær, den vaniljesaus, den blåbær, den kiwier, den pasjonsfrukt, den bananer og bananer, den papaya, den japanske plommer, bølger epler.

Og de ikke-klimatiske fruktene?

Skjær grapefrukt

Ikke-klimakteriske frukter er for eksempel nøtter, den druer, den sitrus generelt (grapefrukt, sitron, appelsin, mandarin), oliven, den kirsebær, den jordbær, den Paprika, den litchi, den Prikkete pære, den bringebær, den bjørnebær bølge kanon.

Har du hørt om dette konseptet?