Skip to content

Hva er plenpleien?

11 de juni de 2021

Plenen er et vakkert grønt teppe sammensatt av urter som, i tillegg til å vokse veldig raskt, har den særegenheten at de støtter fotspor godt. Imidlertid er det også et av områdene i hagen som trenger mest pleie. Av denne grunn er det viktig at vi, før vi begynner å så den, finner ut om vi har nok tid til å ha den i god stand.

For å gjøre det lettere for oss vil vi forklare nedenfor hva er plenpleien.

Innhøsting

Gressklipper

Å passere slåmaskinen er en av de viktigste oppgavene å fullføre for å ha en vakker plen. Takket være det vil vi få urtene som danner det til å okkupere bakken raskere.

Hvor ofte må du klippe plenen? Det vil avhenge mye av klimaet, jorda, arten vi har sådd, blant annet vanning. Men du må vite det generelt om sommeren vil det være nødvendig å gjøre det en gang i uken, mens resten av året med en gang hver 15. eller til og med hver 30. dag hvis det er kaldt vil det være nok.

I hvilken høyde? Igjen kommer det an 🙂. Men for å få mer eller mindre en ide, bør du ikke kutte mer enn en tredjedel av bladets lengde på en gang. Selvfølgelig må du kutte mindre i løpet av og etter vinteren, siden dette vil hjelpe deg å komme deg.

Her er våre kjøpeguider hvis du ikke vet hvilken gressklipper du skal kjøpe:

  • Beste robotgressklipper
  • Beste rideklipper
  • Beste bensin gressklipper
  • Beste elektriske gressklipper
  • Beste manuelle gressklipper

Irrigasjon

Plen vanning

Vanning er en annen av de mest nødvendige oppgavene. Men det er vanlig å gjøre feilen med overvanning, noe som er helt normalt hvis vi tar høyde for at de aller fleste typer plener krever mye vann. Derimot, frekvensen vil avhenge mye av typen gras, klima og jord.

For å unngå problemer, les instruksjonene som blir skrevet på boksen eller posen med frø, og fremfor alt, unngå vanning i løpet av de sentrale timene på dagen for å beskytte bladene mot solbrenthet og sykdom.

Luftig

Plenluftesko

Etter hvert som tiden går, komprimerer jorden seg, noe som forhindrer at røttene fortsetter å vokse normalt. Dette problemet er spesielt alvorlig i leirejord, siden i tillegg vil vannet ha alvorlige vanskeligheter med å nå plenens rotsystem.

For å unngå dette, er det som er gjort lufte plenen, for eksempel med luftsko (som disse) eller med en lufter på hjul (du kan kjøpe det).

Recebado

Plen dressing

Denne oppgaven består av påfør et lite lag med sand, mulch eller en blanding av begge deler på plenen. Etter lufting anbefales det å gjøre det for å fylle ut de mikrohullene som er igjen, slik at røttene kan spre seg. Dermed forbedres kvaliteten på det grønne teppet.

Scarified

Plen rive

Et lag med planteavfall, mose og jord kan akkumuleres på plenen som, hvis ikke fjernet, kan forårsake utseende av sopp og andre skadedyr. Så, med en rake eller med en scarifier må den fjernes en gang i året.

Seseeding

Gress

Noen ganger kan det oppstå skallede flekker på plenen der det vil være nødvendig å så på nytt. Før du gjør det, du må bruke mulch og fjerne bakken lett med en hakke om våren eller høsten.

Abonnent

Mulch

Slik at du kan få optimal utvikling, vi må huske å betale den fra vår til høst med mulch, eller med en spesifikk gjødsel for gress (du kan kjøpe den) ved å følge instruksjonene som er spesifisert på produktemballasjen.

Luking

Gress på plenen

Luking består i å fjerne urter som ikke interesserer oss. På en plen er det normalt at de spirer innimellom, spesielt om våren. Men ved å fjerne dem manuelt eller bruke et bredbladet herbicid, vil vi kunne holde dem i sjakk.

I tilfelle det kommer mose, vil vi gjødsle plenen og plyndre den regelmessig. Hvis vi har det i et skyggefullt og fuktig område, vil vi bruke et antimosprodukt (som).

Med alle disse tipsene er vi sikre på at vi kan nyte et flott grønt teppe.