Skip to content

Hva er sykdommene frøbed kan ha?

9 de juni de 2021

Såing er alltid en veldig hyggelig opplevelse. Forbered frøbedet med det mest egnede underlaget, grav frøene akkurat nok til at de føler solvarmen mens de er skjult for det, vanne forsiktig slik at vannet ikke renner ut for mye kraft, og ta vare på dem hver dag med forsiktighet. fremtidige frøplanter for å få en god start.

Dessverre er både frø og frøplanter veldig sårbare for soppinfeksjoner og angrep av bløtdyr. Hvis du ikke vil miste dem, fortsett å lese for å vite det hva er sykdommene såbed kan ha og hvordan du kan forhindre dem.

Bakterie

Plante sykdommer av bakterier

Bakterier er sjelden veldig vanlige, men når skader oppstår, er det ofte ødeleggende, slik som forårsaket av Pseudomonas eller Xanthomonas. De vises når plantene allerede viser noe tegn på svakhet, enten på grunn av overflødig eller manglende vanning, for komprimert jord eller direkte soleksponering på våren og forsommeren.

De påvirker bladene og stilkene, og får 1-2 mm brune eller rødlige flekker til å vises. For å forhindre dem er det praktisk skaffe deg urenheter og bruke nye underlag.

Sopp

Demping i furu

Sopp er de mikroorganismer som påvirker mest både frø og små planter under ett år. De vanligste er: Pythium, Phytophthora, Fusarium og Alternaria. Alle sammen de utvikler seg i fuktige og kompakte underlag med en temperatur høyere enn 12 ° C, og angriper røttene og til slutt resten av planten.

For å forhindre dem er det veldig viktig å bruke nytt underlag, og at det har veldig god drenering. I tillegg unngå overvann slik at røttene ikke råtner. Også Det anbefales sterkt å gjøre forebyggende behandlinger med kobber eller svovel om våren og høsten.

Virus

Plante påvirket av virus

Virus er minst hyppige, men de kan vises hvis såbedet blir påvirket av hvitflue, trips eller bladlus, siden de er de viktigste smitteveiene. Når de har kommet inn i organismer av plantevesener vil føre til at bladene blir deformerte, og presenterer mosaikker og rakitt.

For å forhindre dem er det praktisk bruk nye underlag Y rengjør såbedet godt i tilfelle den allerede er brukt. På samme måte må du frastøte skadedyr Forebyggende behandling av plantene med Neem Oil eller kaliumsåpe.

På denne måten kan plantene vokse og utvikle seg riktig 🙂.