Skip to content

Hva er synergistisk jordbruk?

21 de juni de 2021

Alt i naturen har sin rolle, og dette er noe økologisk jordbruk alltid har prøvd å respektere, og til og med bidra til. Når vi snakker om planter til konsum, blir dette problemet enda viktigere, for hvis vi tilfører hagen med organisk og økologisk gjødsel, til slutt vi får mat av utmerket kvalitet som ikke vil skade helsen vår i det hele tatt, snarere, tvert om.

Vel, hvis vi vil ha en hage som respekterer miljøet og derfor gagner oss på en veldig spesiell måte, må du være oppmerksom på det fordi vi skal snakke om synergistisk jordbruk.

Hva er synergistisk jordbruk?

Grønnsakshage

Synergistisk jordbruk er et oppdrettssystem utviklet av avdøde Emilia Hazelip, som gikk bort i 2003, som er basert på prinsippet om at landet lar planter vokse og i sin tur planter skape fruktbar jord takket være deres radikale ekssudater, de organiske restene de etterlater seg og deres kjemiske aktivitet, samt mikroorganismer, bakterier, sopp og ormer.

Det antas ofte at planter trekker ut næringsstoffer fra jorden, og derfor er det nødvendig å erstatte dem når avlingene er ferdige. Men dette er en liten del av virkeligheten. Det er kjent at når du har en plantasje, for eksempel av eukalyptus, hvis du vil plante andre planter i morgen, må du gjødsle jorden fordi eukalyptus er trær som, hvis de har den innen rekkevidde, «spiser» på alle næringsstoffer du kan finne i jorden. Men dette, som vi sier, er bare en del av historien.

Planter, som vi vet, fotosyntetiserer for å mate og vokse. For å gjøre dette trenger de vann og energi fra solen. Ikke noe mer. Derfor støtter ikke synergistisk jordbruk ideen om å gjødsle jorden med kompost eller annen organisk gjødsel, med mindre den brukes til å mulke plantene uten å blande den med jorden, siden Denne typen kultur er basert på prinsippet om at mikroorganismer, det vil si ormer, insekter, etc. som lever under bakkenivå, er de som virkelig gir næringsstoffene til det.

Prinsipper for synergistisk jordbruk

Prinsippene for denne typen jordbruk er fire:

  • Hold bakken ukomprimert og uforstyrret.
  • Bruk jordens egen fruktbarhet som kompost.
  • Integrer avfallsområdet i profilen til jordbruksjord.
  • Utvikle og etablere samarbeid med gunstige organismer som beskytter avlinger.

Hvordan lage en synergistisk hage?

Grønnsaker og greener

Den synergistiske hagen er mye lettere å gjøre enn du kanskje tror. Du må faktisk bare følge disse trinnene:

  1. Først må du bygge hevede senger med de første 15-20 cm. av skitt fra veiene som omgir den.
  2. Seinere, drypp vanningsanlegg er installert.
  3. Deretter fortsetter vi til så eller plante hagebrukplanter.
  4. Endelig vet jeg det de plasserer veiledere de som trenger det, for eksempel tomatplanter eller agurker.

Har du hørt om denne typen jordbruk? Hva tror du?