Skip to content

Hvilke bruksområder har grus i hagen?

15 de juni de 2021

Har grusen noe bruk i hagen? Selv om du godt kan tenke ikke, siden de ikke er mer enn veldig små steiner med en størrelse på mellom 2 og 64 mm, er sannheten at ser bra ut hvor som helstuansett hvilken stil du har.

Det er et mineral som kan være veldig dekorativt som gir mye lek. Du tror ikke på meg? I så fall, ta en titt på bildene mens jeg forklarer hva grus er 😉.

Zen hage

Zen hage med grus

Bruken av grus og sand i Zen-hagene er noe som har blitt gjort i lang tid, spesielt siden 1336, i Muromachi-perioden, som var da de to grunnleggende estetiske idealene til denne typen hager dukket opp, som ikke er noe mer intet mindre enn tomhetens enkelhet og skjønnhet.

Når vi besøker en, vil vi ikke se planter, bare bergarter og sirkler på bakken. Bergartene representerer bakken vi går på, kontinentene, mens grusen er havet med sine bølger. Alt dette sammen gjør at betrakteren kobler seg fra rutinen, som får deg til å føle deg roligere.

Jord som forebygging av ville urter

Hjemmehage med grus

Ville urter er veldig pene, men ingen vil at de skal vokse og invadere plantene i hagen, ikke sant? Og mindre frukthagen. Eierne av den som er sett på bildet har valgt å legge grusen som ble brukt i konstruksjon, men Den kan også settes i en annen mer dekorativ type, for eksempel hvit.

På denne måten vil du ikke bare forhindre at urtene vokser, men også det hjørnet vil se spesielt fint ut 🙂.

Planter i et hjørne med grus

En annen bruk du kan gi den er legg den på overflaten av underlaget eller jorda, som du kan se på bildet ovenfor. Velg selvsagt en myk farge slik at plantene er de sanne hovedpersonene.

Hagesti

Grusvei

Sist men ikke minst, du kan ha en sti som å gå er en fornøyelse for sansene. En grus bakken, planter med aromatiske blomster på begge sider som lavendel eller rosebush.

Hva synes du om ideen om å legge grus i hagen din?