Skip to content

Hvitløk bruker i hagen

9 de juni de 2021

Hvitløk er en av de mest populære avlingene i verden; ikke overraskende, det er en del av ingredienslisten over flere oppskrifter. Men i tillegg har den veldig interessante egenskaper for både menneskers og plantehelsen. Du tror ikke på meg?

Oppdage hva bruker hvitløk i hagen, og unngå å bruke kjemiske produkter på plantene dine, noe som kan være veldig skadelig for deg.

Beskytter mot skadedyr og sykdommer

Hakk hvitløk

Å ha hvitløk i hagen eller, faktisk, i en hage eller til og med hakket på pottenes jord, er det beste vi kan gjøre hvis vi vil at plantene skal være godt beskyttet mot skadedyr og sykdommer. Og er det Dette er et naturlig middel som avviser bladlus, midd, og forhindrer også angrep av sopp som spedalskhet eller pulveraktig mugg..

For det, Vi vil plassere den kuttet eller ikke ved siden av plantene, eller vi vil plante hvitløk blant noen avlinger. For eksempel: hvis vi planter dem mellom gulrøtter, vil vi kunne avvise gulrotflua, hvis vi setter dem mellom tomater, holder vi nematoder unna, og mellom jordbær vil vi forhindre sykdommer som overføres av sopp, for eksempel grårot.

Det er et utmerket soppdrepende middel

Bortsett fra å ha insektdrepende egenskaper, er det også et veldig bra soppdrepende middel. Og det er veldig, veldig enkelt å gjøre, siden Vi trenger bare å blande 1/2 kilo knust hvitløk for hver 10 liter vann. Seinere Vi lar det marinere en hel dag, og siler det og fortynner det i et forhold på 1 liter forberedelse til 7 vann. Nå må vi fylle en sprøyte med blandingen og spray den på plantene.

Gjør at roser lukter bedre

En «hemmelig» eller lite kjent bruk av hvitløk er å styrke aromaen til roser. Plantet mellom disse buskene er det mulig å øke aromaen til de fantastiske blomstene. Jeg har ikke prøvd det, men hvis de gjør det i Bulgaria der Rosefestivalen feires hvert år (spesielt i byen Kazanlak), må det gjøres 🙂.

Bredspektret insektmiddel

Blanding av 6 hele hvitløk med 250 ml vann og 250 ml alkohol, kan vi bekjempe bladlus, rød edderkopp eller hvitflue, som er skadedyrene som forårsaker mest skade på planter.

Hvitløkstyrking i hagen

Hvitløk plante

Uten tvil er det bruken vi alle kjenner mest til. Selv om det tar mellom 7 og 9 måneder med frø eller 3 måneder hvis vi starter fra en øm hvitløk for å være klar, er det veldig enkelt å ta vare på det og vedlikeholde det. Den kan dyrkes både i hagen og i en gryteSå hvorfor vente med å få litt? 🙂

Kjenner du annen bruk av hvitløk?