Skip to content

Hvitløk og dyrking av den

16 de juni de 2021

Hvitløk oppnås gjennom en kultur som trenger viss pleie og spesifikke oppmerksomhetspunkter for å sikre optimal vekst og god innhøsting.

Vil du vite det? hvordan dyrke hvitløk riktig? Fortsett å lese, siden vi i denne artikkelen vil snakke litt om hvitløk og dyrking av den, med hovedvekt på følgende aspekter.

Aspekter å ta hensyn til når du dyrker hvitløk

plante hvitløkEgnet temperatur for dyrking

Det er mulig å plante hvitløk i forskjellige klimasoner, men i varmere og Rainier områder, dyrking av hvitløk kan bli litt mer komplisert enn normalt.

I så fall er det nødvendig en litt kaldere periode, enten i begynnelsen eller midten av vekstsyklusen for å holde temperaturen mellom 0 ° -15 ° C og på denne måten fremme utviklingen av pærene; fordi plantene praktisk talt ikke utvikler pærene hvis temperaturen er høyere enn 25 ° C.

perfekt temperatur å dyrke hvitløk viser seg å være typisk for milde klima i løpet av plantevekst og pæreutvikling, som bør følges av flere måneder litt varmere for å få pærene til å modnes ordentlig.

I tillegg er tiden av eksponering for sollys at du skal motta hvitløksavlingen på daglig basis er viktig for å sikre suksess.

Velg bakken

Det er mulig å dyrke hvitløk i ikke veldig fruktbare jordsmonn, som ikke har stor tilgjengelighet av nitrogen. Imidlertid det beste ville være å dyrke den i lett jord, som har god drenering og som også har nok organisk materiale, så den ideelle jordens pH bør være mellom 5,5 og 8,3.

Hvor skal man dyrke hvitløk?

Hvitløk kunne dyrkes lett ikke bare i frukthager og hager, men også pottet. Hvitløkstyrking utføres vanligvis om høsten, som i kaldere regioner det er mulig å dyrke den på slutten av sommeren, begynner høsten eller når våren begynner. Mens det er i regionene med mildere vinter, kan dyrkingen gjøres både høst og vinter.

På samme måte er det mulig å plante i varmere områder oppbevar hvitløksfedd inne i kjøleskapet ved en temperatur mellom 0 ° -10 ° C, i en periode på 1-2 måneder før den endelige plantingen.

Hvordan sikre riktig såing av hvitløk?

  • Plant alle hvitløksfedd på sin endelige plass med en dybde mellom 3-5cm, til og med 8 cm dyp hvis det gjøres i områder med svært lave temperaturer.
  • Plasser den tynneste delen av hver tann oppover.
  • Avstanden mellom hver plantelinje må ha mellom 25-30 cm, mens det mellom plantene skal være 10 cm.

Hvordan vanne hvitløkavlingen?

hvitløk som krydder

Vanningen av avlingen må gjør ofte slik at jorden er fuktig i den innledende fasen av planteutviklingen. Når pærene begynner å vokse, reduseres frekvensen de blir vannet med, og med 10-20 dager før høsting stoppes vanningen.

Omsorg kreves for avlinger

  • Eliminer alltid invasive planter som kan ta deg bort hvitløksressurser og næringsstoffer, i det minste i første trimester.
  • Ikke plant hvitløk på steder der løk eller hvitløk nylig ble plantet, ellers er det risiko for mulige sykdommer for dyrking.

Når og hvordan høstes hvitløk?

Høsting av hvitløk tar mellom 16-36 uker etter såing, avhengig av sted, region og selvfølgelig årstid.

Riktig tidspunkt for høsting er når bladene blir gule og tørre. For en passende samle innHele planten skal oppheves uten å fjerne bladene, helst på solrike og tørre dager.