Skip to content

Hvordan beskjære et vintre

21 de juni de 2021

Vintreet er en klatring busk ideell for alle typer hageruansett vær (unntatt hvis det er for kaldt). Det er også en av de enkleste å ta vare på og en av de best motstandsdyktige mot tørke. Så mye at den dyrkes selv i Middelhavet, hvor det ikke er mye nedbør.

Men slik at det hvert år har en større mengde frukt, er det nødvendig å trimme grenene mot slutten av vinteren, når risikoen for frost har gått og før den gjenopptar veksten. Så ta tak i beskjæringen din som vi i dag vil lære hvordan du beskjærer et vintreet.

Jomfru vintreet

De som har et vintre, bør vite at det er praktisk å beskjære det hvert år, men ikke det hele. La meg forklare: hvis du fjerner eller trimmer alle stilkene, får du ikke forventet innhøsting fordi neste års frukt vil spire fra årets treaktige grener. Så det, det er veldig viktig at svake eller syke grener fjernes slik at planten bare kan konsentrere energien på sunne, som vil være de som vil bære frukt på kort eller middels sikt. La omtrent 30 knopper være på plantene som dyrkes for druene, eller 50 hvis du også vil bruke den til å lage vin.

Når druene allerede har dannet seg, enhver ny vekst må beskjæres for ikke å overbelaste vintreet. På denne måten forhindres i tillegg utseendet på mugg.

Beskjær vintreet

Vinrankene er veldig raskt voksende planter så du kan dyrke dem til å dekke en vegg eller et gitter som du vil gi liv til, og beskjær dem hver sesong slik at de ser vakre ut, og du kan dermed oppnå en utmerket høst av druer.

Og forresten, de er så motstandsdyktige at du ikke trenger å legge helbredende pasta på hvert kutt 🙂, men ja, desinfiser beskjæringssaks med apoteksalkohol før og etter bruk for å unngå å ta unødvendige risikoer.

Fant du det nyttig?