Skip to content

Hvordan bevare grønn paprika

11 de juni de 2021

Pepperplanter er veldig produktive: når de begynner, vil de produsere mye frukt i noen uker. Visst, problemet er: hva skal jeg gjøre med så mange? Og det er trist at de ødelegger, ikke sant? Men ikke bekymre deg!

Neste skal jeg fortelle deg hvordan du kan bevare grønn paprika på en enkel måte slik at du kan konsumere dem med litt mer ro.

For å bevare den grønne paprikaen, må du følge denne trinnvis:

Forbered paprikaene

Så snart du høster dem, du bør rengjøre dem forsiktig med varmt eller kaldt vann. Det er viktig at du fjerner alt smusset som har festet seg med fingrene. Ikke bruk en børste eller noe lignende, da de kan skade huden. Tørk dem godt med absorberende papir; og kutt dem deretter i biter og fjern frøene.

Skum dem hvis du planlegger å lage dem etter avriming.

Hvis du planlegger å lage dem etter avriming, er det ideelle å blanche dem. For å gjøre dette må du fylle en gryte med vann og koke den. Deretter forbereder du en stor beholder med isvann. Nå, tilsett paprika i kokende vann og la dem stå i 2-3 minutter; etter den tiden, overfør dem til frossent vann også i 2-3 minutter.

Neste trinn er å overføre dem til et dørslag og la dem renne til de er tørre, hvorpå de spres på absorberende papir.

Frys dem

Nå er det på tide å spre paprikaene i en bakebolle slik at de er i ett lag og ikke berører hverandre. Deretter blir det bare igjen å sette dem i fryseren i et par timer. Seinere legg dem i fryseposer eller beholdere i plast og legg dem tilbake i fryseren.

Grønn pepper

Dermed kan du bruke grønn paprika senere (du har opptil 8 måneder). Uansett, ikke glem å skrive datoen du setter dem for å fryse for å vite hvor mange dager de har vært der.