Skip to content

Hvordan blanche grønnsaker og greener

14 de juni de 2021

Det finnes en rekke hagebrukeplanter som smaker for bittert. Dette er imidlertid ikke et alvorlig problem siden det finnes en metode for å gjøre dem spiselige: bleking.

Ved å hindre dem i å produsere klorofyll, kan vi dyrke dem uten å måtte bekymre oss for noe. Hvis du ikke tror meg, oppdag hvordan du kan blanche grønnsaker og grønnsaker.

Hva er plantebleking?

Det er en veldig enkel metode vi kan utføre på de hagebrukeplantene som har en bitter smak, som artisjokk, sikori, løvetann, kost, rabarbra eller saponaria, som består av dekk til dem slik at de ikke får sollys. På denne måten forhindres de i å produsere klorofyll, som er pigmentet som i tillegg til å gi bladene farge, får dem til å ha den karakteristiske smaken.

Når er laget?

Den beste tiden å blanchere greener og grønnsaker er en til to uker før høsting. Før du ikke kan det fordi planten er for ung, og vi kan risikere å miste den.

Hvordan blekes de?

Det er flere måter å gjøre det på:

  • Uavgjort: sålene er bundet med elastiske bånd. Det er mye brukt til salat.
  • Klokker av plast: De er formet som en halvkule med et hull på toppen. Det er vanligvis hvitt, selv om det også er andre farger som grønt. Det er en mye brukt metode for sikori.
  • Papir: stilkene er pakket med papir og limt med teip. Det er noe som gjøres for eksempel for tistler.
  • Planter plantene tett sammen: Det som oppnås på denne måten er at de ikke kan motta mye sollys. Dette brukes mye til selleri.

Selv om vi ikke vil bleke dem, kan vi kjøpe spesifikke varianter som ikke blir helt grønne, for eksempel gul selleri.

Visste du om denne metoden for å redusere den bitre smaken av planter?