Skip to content

Hvordan dekorere en uteplass med blomsterpotter

18 de juni de 2021

Hvis det er noe som en gartner kanskje ikke liker for mye, har det en plass uten jord, spesielt hvis han drømmer om å ha en hage hvor han kan slappe av. For tiden med pottene er det imidlertid veldig enkelt å få den illusjonen til å gå i oppfyllelse, siden vi ikke bare har de som selges i barnehagen, men også vi kan velge å gi et nytt liv til de tingene som vi normalt ville kastetsom gamle dekk eller tomme plastmalingskuffer.

Så hvorfor ikke dra nytte av dem? Fortsett å lese for å vite hvordan dekorere en uteplass med blomsterpotter, enten resirkulert eller nytt 🙂.

Velg rustikke planter

Potte hortensia

Å ha en idyllisk uteplass er det veldig viktig velge planter som er motstandsdyktige, det vil si at de kan vokse godt utendørs hele året. Det ideelle er å velge innfødte planter, men siden de ikke alltid er veldig populære, kan vi kjøpe de som er i uteplassene til planteskolene vi har nærmere hjemmet, siden vi på denne måten vil glede oss over å første dag.

Men ikke bare må du ta hensyn til rustikken, men også formen, størrelsen og fargen, for å dekorere uteplassen riktig plantene må kombinere seg med pottene, møblene og resten av dekorelementene.

Velge de mest elegante pottene

Planter på stigen

På en uteplass dekorert med blomsterpotter, kan du tydeligvis ikke gå glipp av blomsterpottene. I markedet finner vi flere typer: plast, keramikk og til og med tre. Alle anbefales sterkt å ha på terrassen, men vi må huske på at hvis det er et veldig utsatt område, kan potter som veier lite, for eksempel plast, ende med å bli velte av vinden.

Selv om dette har en enkel løsning: velg å gjenbruke gamle dekk. De ser veldig bra ut i alle hjørner, og de er veldig billige; så mye at de i workshops de vanligvis gir dem gratis. Du må bare gi dem et strøk med maling, legg det i et stykke trådnett (rutenett) og et annet med skyggeform, underlag og de plantene vi liker best, som petunier, pelargoner, kalateaer, aromatiske … 🙂

Dekk

Legg til noen møbler

Tremøbler

For å kunne hvile mens vi tenker på våre elskede planter, kan vi inkluderer noen møbler. Plast eller rustfritt stål er de mest brukte siden de kan være ute uten å bli skadet, men rotting eller flettet ser også bra ut.

Og hvis vi vil spare, kan vi alltid velge å lage dem selv, med tørre trestammer, med paller eller med sement.

Hva synes du om disse ideene for å dekorere en uteplass med potter? Har du andre?