Skip to content

Hvordan dekorere fasader på hus

17 de juni de 2021

Husenes fasader bør være et utvalg av hjemmets karakter. De er det første du ser, og derfor det første som vil gi oss et inntrykk av hjemmene. Selv om vi mener at veggene må være fri for planter, er dette ikke alltid tilfelle. Faktisk, vi kan nyte et grønt hjem.

De plantene vi setter vil gjøre temperaturen inne i huset mye hyggeligere om sommeren, som hvis det er spesielt varmt vær å være verdsatt. Her forklarer vi hvordan kan du dekorere fasaden til hjemmet ditt.

Dekk veggen med klatreplanter

vegg-med-klatrer

Klatreplanter er perfekte for å dekorere vegger, men ikke bare noe slag. Slik at de kan utvikle seg godt det er viktig at veggen er laget av murstein, stein eller med et enkeltlags belegg, siden tendrils må være i stand til å holde seg godt, og også, i løpet av de varmere månedene av året, trenger de ikke å overopphetes.

Det er mange arter som vi kan ha en grønn fasade med, for eksempel følgende:

  • Jomfru vinstokk (Parthenocissus tricuspidata): lauv, blir rødlig om høsten. Den vokser både i solen og i delvis skygge, på alle typer jordsmonn. Det trenger ikke støtte. Motstår opptil -15 ° C.
  • Kaprifol (Lonicera japonica): løvfellende, selv om du kan beholde dem hvis vinteren er mild. Den vokser best i halvskygge, beskyttet mot direkte sol, på alle typer jord. Trenger støtte for å klatre. Motstår opptil -5 ° C.
  • Clematis (Clematis sp): Evergreen. Den vokser både i solen og i delvis skygge, på fruktbare jordarter. Trenger støtte for å klatre. Motstår opptil -4 ° C.

Lag hekker langs veggene

middelhavshus

Normalt er vi veldig vant til å se hekker inne i hagen, dele den i forskjellige områder eller gi den privatliv. Men, Hvorfor ikke lage dem nær veggene også? De ser veldig bra ut, spesielt hvis de er lave, som de i huset på det øvre bildet.

Dekorer terrassen din med sukkulenter

Kaktus og saftig hage

Hvis du bor i et varmt, tørt klima, er sukkulenter (kaktus og sukkulenter) det beste alternativet. Med dem, du kan ha et vakkert steinlag på terrassen din uten problemer, siden rotsystemet ikke er invasivt. Selvfølgelig er det praktisk at de høyeste plantene er på baksiden, slik at de nedre også kan motta mengden lys de trenger.

Vertikal hage for et unikt hjem

Vertikal hage

Vertikale hager er veldig fasjonable. De tillater oss å ha mange planter uten å måtte bekymre oss for plass. Det er mange arter som ser veldig bra ut i denne hagetypen, og de er de som henger, for eksempel Campanilla (Campanula isophylla), Davalia (Davallia canariensis), Geraniums (Pelargonium sp), Surfinia (Petunia hybrida «Surfinia»), eller Saxifrage (Saxifraga stolonifera).

blåregn

Hva synes du om disse ideene? Har du andre?