Skip to content

Hvordan designe en liten japansk hage?

2 de juni de 2021

Japanske hager har en attraktiv eleganse. Og det er at naturen i Japan er unik. Bor i et område der jordskjelv og tyfoner er vanlige, planter gjør sitt beste for å tilpasse seg og gå videre. Dette får dem til å ta nysgjerrige former … og så blir folk inspirert av dem til å lage mesterverk. Det er tilfellet med bonsai-mestere: å observere trærne som vokser i fjellene i landet og forstå behovene de har, de har klart å utvikle en kunst som, selv om den stammer fra Kina, var i det japanske landet der den ble konsolidert.

Men er det nødvendig å ha en tomt på hundrevis av meter for å ha en hage av denne stilen? Absolutt. Faktisk, det er mulig å ha en liten japansk hage på en terrasse, eller til og med på en liten uteplass. Du må bare velge de riktige plantene.

Lag et utkast

Det grove utkastet er det første trinnet i å designe en liten japansk hage. Du kan gjøre det med et hagedesignprogram eller på papir. Det er viktig at du inkluderer stiene og plantetypen du vil legge i hvert hjørne. Hvis du ikke kjenner navnene eller ikke er sikker på hvilke du kan sette, ikke bekymre deg: nedenfor viser vi deg et utvalg av de som ikke vokser mye.

Foreløpig må du bestemme hvor du skal sette trær, busker, skyggeplanter osv., Slik at Det vil være nødvendig for deg å vite hvor solen stiger opp fra hagen din, og hvilke områder og fra hvilken tid de er igjen i skyggen. Gjennom dagen. Husk at det er mange, for eksempel bregner som ikke støtter direkte sol, så det er veldig viktig å vite dette godt.

Velg plantene

La oss gå videre til plantene. Hvilke kan være i en liten japansk hage? Det vil avhenge mye av været, og også av målerne som hagen har. Så vi skal vise deg et utvalg av varierte planter, i forskjellige størrelser og med ulik motstand mot kulde, slik at du vet hvilken du skal velge:

  • Japansk lønn: dens vitenskapelige navn er Acer palmatum. De er et sett med løvtrær og busker med palmeblader, mer eller mindre flikete, som kan vokse fra 1 til 10 meter omtrent. På våren og / eller høsten skifter bladene farge og blir rødlige, oransje, gullige eller lilla. De tåler beskjæring godt, men de trenger et temperert og fuktig klima, samt sure jordarter (pH 4 til 6). De vokser i skygge / halvskygge, selv om det er visse varianter (som Seyriu eller Osakazuki) som tåler litt sol hvis fuktigheten er veldig høy. De motstår opp til -18 ° C.
  • Azalea: den Rhododendron japonicum eller Rhododendron simsii de er to arter kjent som azalea. De er vanligvis eviggrønne og når høyest en meter. Om våren produserer de blomster i forskjellige farger, som rosa, rødt eller hvitt. De krever sure jordarter og litt skygge. De motstår opptil -2 ° C.
  • Japansk kamelia: den Camellia japonica Det er et eviggrønt tre som kan nå 11 meter i høyden. Den har blanke mørkegrønne blader, noe læraktige, og om våren gir den store rosa blomster. Den kan fås både i en gryte og i hagen så lenge jorden eller jorden er sur. og holdes i skygge eller halvskygge. Den motstår frost ned til -4 ° C.
  • Gråtende blomsterkirsebær: vi snakker om Prunus subhirtella, som er en av artene av Prunus hjemmehørende i Japan, i tillegg til Prunus serrulata. Vi anbefaler denne, for selv om den kan vokse opp til 12 meter, er det normale at den ikke overstiger 6 meter. I tillegg har den, i motsetning til det mer kjente blomstrende kirsebæret (P. serrulata), en gråtende oppførsel. Om høsten blir bladene rødlige før de faller, og om våren fylles de med hvite eller rosa blomster. Den vokser i fruktbare, godt drenerte jordarter. Motstår opptil -18 ° C.
  • Hostas: Mange av hostaene som er kjent, er hjemmehørende i Kina, men er ofte inkludert i japanske hager, som f.eks Hosta fortunei. Det er en flerårig eller flerårig plante som når en høyde på 15 centimeter og en bredde på 30 centimeter. Bladene er grønne, blågrønne eller gulaktige med en grønn margin avhengig av sort eller sort. Blomstene er rørformede, hvite, blå eller lavendelfarger og blomstrer om våren. Den foretrekker fruktbar, noe sur og godt drenert jord, så vel som skygge. Selvfølgelig trenger de beskyttelse mot vinden og spesielt mot snegler og snegler. Ellers støtter de opptil -4 ° C.
  • Japansk malt bregne: det er en bregne hvis vitenskapelige navn er Athyrium niponicum. Den mister bladene om høsten, og om våren spirer den igjen. Disse bladene er faktisk blad som er opptil 75 centimeter lange, og er grønngrå med rødlige årer. Det trenger skygge, så vel som en jord rik på organisk materiale. Støtter opp til -12 ° C.
  • Tulipan magnolia: spesielt refererer vi til Magnolia liliiflora, en løvfellende busk som, selv om den er hjemmehørende i Kina, har blitt dyrket i Japan i århundrer. Den når en høyde på 4 meter, og har store grønne blader, samt store rosa blomster som spirer om våren. Det er en plante som må være i skyggen og ha sur jord (med en pH mellom 4 og 6) for å vokse. Den støtter godt opp til -20 ° C.
  • Sibirsk dvergfuru: det er en eviggrønn nåletre hvis vitenskapelige navn er Pinus pumila. Den vokser mellom 1 og 3 meter høy, noe som gjør den til en veldig interessant plante å ha i en liten japansk hage eller i en gryte. Dyrking anbefales i tempererte klima der somrene er milde og vintrene er kalde eller veldig kalde, fordi det i temperert varme klima (som Middelhavet for eksempel) har det vanskelig. Motstår opptil -30 ° C.

Forbered bakken

Når plantene er valgt, med tanke på egenskapene og rustikken, er det på tide å forberede landet der de skal dyrkes. Og det er det, enten du skal dyrke dem i potter eller om du vil gjøre det i bakken, det er visse ting som må gjøres slik at den japanske hagen sitter på et godt «fundament». La oss få vite hva de er:

Japansk hage i potter

Det første er å rense landet, og i mellomtiden bestemme om bakken skal bli asfaltert eller ikke. Villte urter og steiner må fjernes (Du kan redde de store og steinene, da de kan være nyttige for å lage for eksempel kanten av stiene).

Hvis du skal bane det, er det på tide å fortsette med det etter rengjøring. Selv om du tillater meg et tips, i stedet for asfaltering, kan du være interessert i å legge grus. Eller hvis det er små barn, kan du ha en »europeisert» japansk hage ved å sette naturlig eller kunstig gress.

Japansk hage i bakken

Hvis du planlegger å ha hagen din på land, da du må fjerne urter og steiner. Dette kan gjøres ved å fjerne den med en rotor, eller med en hakke. Så snart du har det, må du jevne det med en rake; På denne måten kan du gå videre til neste trinn: installasjonen av vanningsanlegget.

I tilfelle du allerede er klar over hvor du skal sette hver plante, det er en god tid å installere vanning. Vi anbefaler drypp vanning, siden på denne måten brukes vannet mye bedre, men du kan velge den som passer best til dine behov og / eller budsjett.

Plant plantene / plasser pottene

Nå er det på tide å gjøre det mest interessante: plante. Vel, plant eller plasser pottene på stedet. Velg plasseringen til hver av dem, og plasser dem der. Hvis du skal plante dem i bakken, gjør du det om våren ved å fjerne dem forsiktig fra beholderne og sette dem inn i hullet du har laget.

Ja absolutt, husk at de som skal bli større, må stå igjen de mindre, slik at alle kan vokse godt. Fra den påfølgende måneden kan du begynne å betale dem.

Ideer for å dekorere en liten japansk hage

Hvis du trenger ideer til å lage din lille japanske hage, kan du ta en titt på disse bildene:

Din lille japanske hage kan pottes

Sett de riktige plantene i din japanske hage

Stier kan ikke være fraværende i en japansk hage

Lag en zenhage i din japanske hage