Skip to content

Hvordan designe en ørkenhage

21 de juni de 2021

Kaktus og sukkulenter har blitt forelsket i mange mennesker over hele verden; og antallet bare fortsetter å vokse. Noe som ikke er overraskende da Hvem kan motstå å ta med seg en plante som er lett å ta vare på, dekorativ og også billig? Men … først tar du en, så en annen …, og selvfølgelig vokser disse kaktusene, noen kan til slutt måle fem meter i høyden, eller mer. Hvor legger vi dem?

Hva med å lære oss å designe en ørkenhage? Det er en måte å ha en type hage som vanligvis ikke sees mye, samtidig som vi gir plantene muligheten til å vokse i bakken. Du våger?

Kaktus

Og det er slik: planter vokser. Kaktus, det vil si de plantene som har torner, har en ganske langsom vekst sammenlignet med saftige planter. I tillegg må det tas i betraktning at noen planter er kolonneformede og andre kuleformede, så selv om de alle trenger å bli eksponert direkte for solen, vi må velge godt hvor vi vil plante dem siden det ellers kan skje at en kopi ikke mottar alt lyset den trenger.

En annen positiv ting med disse plantene er at tar liten plass, og hvis ikke, har de en vekst som lett kan kontrolleres. For eksempel, på bildet over til høyre i sentrum kan du se en Echinocactus grussonii omgitt av Senecio, som er i stand til å okkupere et lite område på veldig kort tid. Men dette er ikke et problem for kaktusen, siden det med tornene hindrer Senecio i å plage det. Og dermed, ikke vær redd for å legge sukkulenter -kortbærende- rundt kaktusene: vil skape et spektakulært bilde.

Kaktushage

Selv om du vil lese meg mye for å si at du må legge de høyeste plantene bak og de laveste foran, i tilfelle en ørkenhage er dette ikke alltid sant. Hvis du noen gang har vært i Arizona eller en kaktusørken, eller hvis du har sett bilder av disse stedene, vil du vite at det ikke er noen ordre. Vel, i denne hagetypen leter du etter nettopp det: skape et miljø som er naturlig for planter.

Bruk fantasien din og … la deg rive med av skjønnheten i ørkenplanter. Du får se hvilken vakker hage du har 😉.