Skip to content

Hvordan designe en stor hage

18 de juni de 2021

Hvis du er heldig nok til å ha en stor tomt, bør du vite at du kan legge planter og andre dekorative elementer på den som vil gjøre den til en idyllisk hage. Nå er problemet med å ha så mye plass at du ofte ikke vet hvordan du skal begynne å designe en hage, så du velger vanligvis å plante planter her og der … og du ender opp med en jungel der fuglesangerne skal til rede 🙂.

Så for å unngå problemer og irritasjoner, ikke ta øynene av skjermen fordi jeg skal forklare hvordan man designer en stor hage.

Velg en hagestil

Kaktushage

Det anbefales på det sterkeste at du bestemmer deg før du gjør noe hvilken stil vil du ha gi til hagen, siden det på denne måten blir mye lettere å vite hvilke planter du skal sette. Det kan være kaktus og saftig, tropisk, middelhavs, rustikk, palmetre, skogstype eller til og med jungeltype.

Lag et utkast

Viskelær

En viskelær er en tegning som Det vil hjelpe deg med å få en mer eller mindre klar ide om hvor mange seksjoner du vil ha hagen din, plasseringen av disse plantene og de andre dekorative elementene, for eksempel bergarter, fontener eller dammer som du vil sette.

Du kan gjøre det både for hånd eller på en datamaskin med et hagedesignprogram.

Ikke glem de skyggefulle hjørnene

Tropisk hage

Både slik at du og familien kan nyte hagen om sommeren, så vel som for å sette skyggeplanter, er det viktig at trær er plantet for å beskytte mot solen, eller det er plassert markiser eller parasoller.

La det være plass til en grønnsakshage

Grønnsakshage i hagen

Hvis du vil unngå å spise grønnsaker og frukt på supermarkedet, anbefales det på det sterkeste har en hage i hagen, eller kjøp vekstbord.

Inkluderer kunstige dekorative elementer (hagegnomer, fontener, …)

Hagegnomer

I tillegg til planter, er hagegnomer, den kilder, den dekorative lys (I denne artikkelen vil vi fortelle deg hvordan du kan belyse det grønne området ditt) … Dra nytte av ledig plass for å ha en idyllisk hage.

Sett noen møbler

Hagemøbler

De møbler De lar deg hvile mens du nyter den vakre hagen din. De mest anbefalte er de av rustfritt stål, PVC og rotting, siden de tåler miljøforholdene godt. Men i dag kan du legge noen tre, siden det ved en behandling i året med treolje kan være mulig å holde dem i flere år uten å bryte. Du finner mer informasjon her.

Verft

Hva synes du om disse ideene? 🙂