Skip to content

Hvordan dyrke rabarbra?

15 de juni de 2021

Rabarbra det er en flerårig plante som kan dyrkes uten problemer både i potter og i hagen. Dens vekstrate er rimelig rask og når en høyde på opptil 3 meter. I tillegg spirer et stort antall blader fra stilkene; slik at du kan tilberede deilige sunne retter, som salat, med petioles (de rødlige stilkene).

Men, Hvordan dyrke rabarbra? Veldig enkelt 🙂; så mye at Hvis du ikke har mye erfaring, vil du sikkert lære mye med dette anlegget… Og uten å bli opprørt.

Skjær blader av rabarbraplanten

Rabarbra er en plante som vokser i et bredt utvalg av klima, både varmt og kaldt, selv om det foretrekker det siste. Den er i stand til å motstå temperaturer ned til -15 ° C; Derimot, for å ha en utmerket utvikling er det bedre at den ikke faller under -5 ° C om vinteren eller 8 ° C om våren.

Det er ikke krevende med jorda heller, så lenge det er lett, godt drenert, litt fuktig og med organisk materiale. PH-verdien skal være lav, mellom 5,4 og 6,5. I de av kalksteinstypen har det vanligvis problemer på grunn av mangel på jern og mangan, som kan løses med bladgjødsel rik på disse næringsstoffene.

Rheum rhabarbarum eller rabarbra

Frøene må sås sommer-høst, fra juli til oktober på den nordlige halvkule, i såbedet. De plasseres i en avstand på minst 3 cm fra hverandre, dekket med underlag og vannes. Når jorden holdes fuktig i en beskyttet eksponering mot direkte sol, vil de spire etter ca. 15 dager. Når plantene har nådd 10 cm høyde, kan de transplanteres i potter eller i hagen.

En måned etter at vi har flyttet dem til endelig plassering, kan vi begynne å gjødsle dem med en organisk kompost, for eksempel guano eller kyllinggjødsel (hvis vi kan få den fersk, vil vi la den tørke i solen i en uke eller ti dager ). A) Ja, neste sommer vil vi kunne samle stilkene, spesielt mellom mai og juni på den nordlige halvkule.

Kos deg med kultivasjonen din 🙂.