Skip to content

Hvordan dyrke sylteagurk

5 de juni de 2021

Innfødt til Sørøst-Asia, sylteagurk Det er en veldig velsmakende grønnsak i Tyskland, hvor det er vanlig å spise den hermetisert og kombinert med eddik og krydder for å oppnå den typiske bittersøte smaken. For å vite hvordan du kan dyrke sylteagurk, må du kjenne egenskapene til denne avlingen og noen av de miljøforholdene som er nødvendige for at den skal vokse med god utvikling.

Derfor, i denne artikkelen, skal vi forklare alle egenskapene og hvordan man dyrker sylteagurk.

Hovedtrekkene

Pickles er spiselige planter

Denne planten forveksles ofte med agurkplanten. Hovedforskjellen mellom agurk og agurk er når frukten høstes. Hvis sylteagurk blir stående lenger, får vi agurk. Hvis du vil vite hvordan du skal dyrke sylteagurk, bør du vite at fruktene må samles daglig. Fra den ene dagen til den andre kan de vokse seg for store, og det vil ikke gjøre. Du må vente til de vokser akkurat nok.

Hvis du vil dyrke sylteagurk ikke-kommersielt, er det bare å ha en rekke agurkplanter. Dette gjør at planten har felles egenskaper og behov med den. Den viktigste egenskapen til denne planten er at den har store blader, tendrils for å støtte seg selv og være i stand til å forberede og både mannlige og kvinnelige blomster.. Den har en dypere hovedrot og resten av sekundære røtter som strekker seg i de første 40 centimeterene av bakken.

Det er en plante som trenger mange næringsstoffer, så jorden der vi sår den må være fruktbar og gjødsle den nok, både før og etter dyrking.

Når plantes picklefrø?

Hvis du vil dyrke sylteagurk hjemme du trenger jord rik på kompost og med veldig god drenering fordi denne planten ikke støtter stagnasjon i røttene. På den annen side trenger den solen for å vokse, så den må eksponeres minst 6 timer om dagen.

Du kan dyrke dem direkte i bakken eller på lager eller i potter. Du kan lage et hull på 30 cm og deretter fylle det med en blanding av jord og kompost i like store deler og plassere to frø for i dag, pass på å så dem på kanten og la ett av spissene stikke ut. Følg den samme prosessen hvis du planter i en gryte og i alle tilfeller unngå å komprimere jorden for mye fordi sylteagurkene liker jorden noe løs.

Den beste tiden å så er våren og husk å holde en avstand mellom plante og plante på 120 cm. og 150 cm mellom linje og plantelinje. Når det gjelder vanning, er det en plante som trenger mye fuktighet i alle utviklingsstadier, så det anbefales å utføre regelmessig vanning, og pass på å unngå pytter.

Når planten har syv ekte blader, er det best å påpeke de vegetative bladene, det vil si plantens øvre punkt, slik at den deretter sprer seg.

Gode ​​nyheter er å vite det gurkje er en raskt voksende avling som kan høstes fra uke 8. De må samles så snart de er modne, og unngå at de eldes på planten.

For å være en klatreplante, er det best å plassere et gjerde eller trellis for å hjelpe veksten. På den annen side må du passe på at fruktene ikke berører bakken ved å plassere en plast eller et glass, og husk at når jorden er våt, er fruktene saftigere.

Tips for å plante sylteagurk

Dyr pickles i hagen din

  • Slik at denne glupske planten kan absorbere maksimalt mulige næringsstoffer, jorden må alltid forbli løs. Det er viktig at den ikke kakes slik at planten kan utvikle seg optimalt.
  • Når fruktene begynner å dukke opp og utvikle seg, det anbefales å unngå at disse kommer i kontakt med bakken. For å unngå dette kan du legge en plast mellom fruktene og bakken. Hvis frukten kommer i kontakt med bakken kontinuerlig, vil den forringe kvaliteten.
  • Fordi det er en klatreplante, en veileder er nødvendig å kunne holde på grenene når de utvikler seg. Du kan bruke hjemmelagde rister laget av tau, plast eller tre.
  • En av de grunnleggende aspektene for riktig vekst av sylteagurk er å holde jorden alltid fuktig. Dette betyr at regn eller vanningsvann ikke akkumuleres. For å unngå dette er det nødvendig at jorden har god drenering. Jorddrenering vil ta vare på at ikke vann akkumuleres, og drukner røttene. Ved å holde luftfuktigheten høy vil du få saftigere sylteagurk.
  • Hvis du vil gi planten større styrke og at forgreningen kan utvides, dens vegetative apices må pekes. Tiden når det er nødvendig å utføre denne vedlikeholdsoppgaven, er når sylteagurk har 7 ekte blader.

Andre tips som vi gir, slik at de kan utvikle seg under gode forhold, er å beskytte dem mot overdreven varme. Hvis sommeren er for varm i klimaet der du bor, vil de føre til at blomstene kommer ut i større antall mannlige enn kvinnelige. Dette vil føre til problemer i produksjonen av sylteagurk. Det er best å plassere dem i områder der det er litt skygge i de varmeste timene. Du kan også bruke en paraply eller dekke den med et hvitt ark som kan reflektere lys et par timer om dagen.

Du kan også bruke polstring for å holde fuktighetsnivået høyt. Med denne polstringen vil vi redusere fordampningen av vannet, redusere vanningsbehovet og holde luftfuktigheten høy. Vi vil også unngå overoppheting av sylteagurk.

Hvordan vite om agurken allerede kan spises?

Pickles er spiselige planter

Det er et av de vanligste spørsmålene blant hobbyister som planter pickles for første gang. Pickles viktigste indikator er tekstur. Picklen skal være fast og skarp. Husk at det for det meste er vann, og når de eldes blir de myke og glatte. Du må samle dem sylteagurk når de fortsatt er unge.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om hvordan du dyrker sylteagurk.