Skip to content

Hvordan er blomkålsdyrkinga?

11 de juni de 2021

Blomkål er en plante som har en ganske rask vekstrate, så voksende er det en fantastisk opplevelse. Og det er at det om noen få uker vil være klart for høsting.

Selv om vi kan kjøpe den direkte i supermarkeder, er sannheten at øyeblikket du henter den fra hagen din gir en så hyggelig følelse at det gjør alt arbeidet verdt. Så la oss se hvordan er dyrking av blomkål.

Når blir det sådd?

Blomkål

Det er forskjellige varianter av blomkål (sommer-høst, høst-vinter og vinter-vår), så tidspunktet for såing er ikke det samme i det hele tatt. Ja absolutt, unngå å så den i den varmeste årstiden og også i den kaldeste årstiden, spesielt hvis frost vanligvis oppstår.

Hvordan dyrkes den?

Land

Landet må være fritt for urter, så før vi planter det, må vi fjerne dem, hvis noen. Hva mer, det anbefales på det sterkeste å legge et lag med organisk kompost og bland det med det mest overfladiske laget.

Irrigasjon

Må være hyppig. Derfor må drypp vanningsanlegget installeres eller, hvis ikke, og hvis vi skal ha få planter, kan du bruke 5 eller 8-liters flasker igjen, lage et lite hull i basen og fylle dem med vann hver gang vi går til vann.

Plantetid

Hvis vi har sådd dem i såbed eller i en gryte, vi må sende dem til hagen når de har 3 eller 5 blader. På denne måten vil de kunne fortsette sin utvikling på land uten problemer.

Innhøsting

Vi kan hente den etter 3 måneder, kutte blomsterstandene sammen med noen ømme blader. Det er nødvendig å velge den lille og hvite knoppen, og unngå at den blir gul. Når den er høstet, kan den oppbevares i kjøleskapet i en uke, eller henges opp ned på et kjølig, ventilert sted i tre uker.

Blomkålplantasje

God beplantning! 🙂