Skip to content

Hvordan er jordbærplanten?

13 de juni de 2021

Jordbærplanten er en av de mest anbefalte å ha i en blomsterpotte eller i en liten tomt.. På grunn av den reduserte høyden og den lett manipulerte størrelsen, kan det bli den perfekte unnskyldningen for både barn og eldre for å ha kontakt med hagearbeidet og spesielt en hagebruk som denne.

Så jeg skal ikke gå inn på introduksjonen lenger, og vi skal gå inn i artikkelen ved å forklare den for deg. hva er dens egenskaper og omsorg.

Hva er opprinnelsen og egenskapene?

Jordbærplante

Jordbærplanten, kjent som vill jordbær eller vill jordbær, og hvis vitenskapelige navn er Fragaria vesca. Den er innfødt i Eurasia og når 20 cm i høyden. Den er livlig – den lever flere år – stoloniferøs. Den danner en basal rosett av trebladede blader, med takkede marginer, lysegrønn på oversiden og blekere på undersiden. Krypende stilker, kalt stolons, kommer også ut av denne rosetten, som produserer utilsiktede røtter som andre planter kommer fra.

Blomstestengene spirer fra tidlig på våren (April på den nordlige halvkule) til forsommeren (Juni på den nordlige halvkule). Hver og en av dem består av fem hvite kronblader, fem kelkblad og omtrent tjue gule støvdragere. Det er hermafroditt.

Frukten er faktisk en fortykning av blomsterbeholderen, prikkene på den er de sanne fruktene.

Hvordan tar du vare på deg selv?

For å fullføre, her er en pleieguide:

  • plassering: ute, i full sol. Det kan også være i halvskygge (så lenge det har mer lys enn skygge).
  • Land:
    • Gryte: universelt voksende medium (du kan kjøpe det).
    • Hage eller frukthage: den er likegyldig, men den må være rik på organisk materiale og ha god drenering.
  • Irrigasjon: 3-4 ganger i uken i de varmere månedene, og noe mindre resten av året.
  • Abonnent: fra vår til sommer med organisk gjødsel, for eksempel guano eller planteetende husdyrgjødsel (ku, geit). Du må bare vite at hvis den er i en gryte, må den være flytende.
  • Multiplikasjon: ved separering av stolons og av frø om våren.
  • Rustikk: Den tåler godt kulde opp til -7 ° C.

Jordbær

Kos deg med jordbærplanten din 🙂.