Skip to content

Hvordan er plantingen av hvitløk i potter?

6 de juni de 2021

Hvitløk er en av maten som brukes mest i et sunt kosthold, og også, hvorfor ikke si det, i økologisk jordbruk. Både for oss og for planter er dets insektdrepende egenskaper fantastiske; I tillegg hjelper de med å ha et mye sterkere immunforsvar.

På grunn av dette, Det er interessant å vite hvordan det er å plante hvitløk i potter, siden det er en veldig enkel avling, som passer godt for de barna som begynner å vise nysgjerrighet rundt hagen eller stell av planter. Du må faktisk bare følge rådene vi tilbyr deg.

Når blir hvitløk sådd?

Hvitløk blir sådd tidlig, mot midten / sen vinter. Husk at de ikke vil være klare før sommeren, så jo raskere vi dyrker dem, jo ​​raskere kan vi smake dem. For å gjøre dette, er alt vi trenger å gjøre å kjøpe noen fedd hvitløk i en økologisk matbutikk, siden de vil være disse og ikke andre som vi kan garantere en stor og ufarlig høsting med.

Det er sant at prisen vil være litt høyere, men det vil være verdt det siden vi tar med litt hvitløk hjem som ikke har blitt behandlet med insektmidler eller andre produkter som kan være skadelige for både miljøet og mennesker.

Hvordan blir de sådd?

Ting du trenger

  • Gryte med en diameter på minst 40 cm
  • Universelt voksende substrat
  • Hvitløksfedd
  • Vannkanne med vann

Steg for steg

  1. Det første du må gjøre er å fylle potten med underlaget.
  2. For det andre, lag et hull i midten og sett inn et fedd hvitløk.
  3. For det tredje, dekk det med underlag.
  4. For det fjerde, vann slik at underlaget er veldig vått.
  5. Til slutt, legg en tallerken under gryten utenfor, i full sol.

Dermed holder du underlaget fuktig, vil spire om 10-15 dager.

I tilfelle du vil så hvitløken med frø, må du følge de samme trinnene, men i stedet for å bruke en så stor gryte, trenger du en mindre (ca. 20 cm). Etter hvert som planten vokser, må du transplantere den.

Hvitløk

Har det vært nyttig for deg? 🙂