Skip to content

Hvordan få en liten hage til å se større ut

20 de juni de 2021

Ikke bli motløs hvis du har en liten hage Vel, det er alltid gode triks for å få plassen til å virke større. Landskapsarkitekter og designere klarer å få en liten hage til å se større ut appellerer til en rekke veldig nyttige ressurser og teknikker.

Mange av dem krever ikke store investeringer, da det bare handler om å skape en optisk illusjon ved å dra nytte av noen tilstedeværende elementer eller ved å ty til andre med lave investeringer.

Vegger og møbler

Liten hage

Hvis du trodde at det ikke var verdt å ta vare på å ha en liten hage, så la meg fortelle deg at du tar feil fordi det er mye å gjøre i hjemmet ditt. Det første er å måle dimensjonene til hagen din og deretter observere alt som er tilstede i den. Det er enkle og brukervennlige triks som vil gjøre at hagen din ser større ut.

En av de viktigste aspektene er å verifisere om hagen er omgitt av vegger eller om den er åpen. Hvis det er vegger, er det veldig viktig at de er skjult ettersom sement har en tendens til å krympe plassene. Vinrankene er viktige i disse tilfellene og store allierte for å skjule veggene. Du kan velge den sorten du liker best, og alltid prøve å dekke til alle veggene for å skape en følelse av grønn kontinuitet. Hvis du vil ha bedre resultater, kan du male veggene grønne før du legger vintreet, og dette vil bidra til å skape en følelse av dybde.

Sektoriseringen er også effektiv for å skape en følelse av romslighet, slik at du kan dele hagen i to, et grønt område og det andre med møbler for å nyte stedet komfortabelt. Hvis du plasserer stoler, må du huske at de er lave da høye stoler hindrer utsikten mens du reduserer plassen. På den annen side, prøv at møblene har en naturlig farge slik at de smelter sammen med landskapet. Selv om ideen er å skape en differensiert sektor, ikke overbelast området, et lite bord og to stoler vil være tilstrekkelig for å skape sektoren.

Planter i en liten hage

Liten hage

Variasjonen av planter i en liten hage avhenger litt av eierens personlige smak, men det anbefales også å ta hensyn til størrelsen på plantene. Det er alltid bra å ha noen busker som ikke er for store til å farge hagen grønn, og det samme skjer med plenen, som i motsetning til fliser eller keramiske gulv alltid forstørrer overflaten. I et eller annet hjørne kan du plassere noen potter med forskjellige typer blomster i forskjellige farger, siden dette vil bidra til å skape forskjellige interessepunkter, noe som også hjelper hagen til å se større ut.

Unngå trær eller de artene som vokser for store og velger lave planter, sukkulenter, kaktus og også de plantene som vokser i klumper og gir mye grønt, men som samtidig ikke er for store.

Endelig vil armaturen ende opp med å definere rommet og, hvis det er hensiktsmessig, gi romslighet. Lyspunktene i hjørnene er veldig effektive hvis det skal utvides hagen, så ta hensyn til denne detaljene når designe en liten hage.