Skip to content

Hvordan få privatliv i hagen

13 de juni de 2021

Enten du har et stykke land midt i marken eller i en by eller by, vil du sikkert kunne nyte det med total frihet uten nysgjerrige øyne. Personvern er et veldig viktig spørsmål, siden det i stor grad vil avhenge av å gjøre det du vil og når du vil i en del av hjemmet som av mange anses som avslapningsområdet.

Når du ikke har det, er det du må oppnå nettopp å oppnå det. Spørsmålet er, Hvordan få privatliv i hagen på en enkel måte? Her er noen ideer 😉.

Plante trær…

Trær i en park

Trær er en fantastisk måte å få det personvernet vi lengter etter. De er levende vesener som vil tillate oss å ha en mye vakrere hage, med et større mangfold av fauna ved å tiltrekke seg insekter, og enda mer fargerike hvis vi velger spesielt dekorative arter, som for eksempel slektene Prunus, Cercis, Acer eller Laburnum, som også tåler frost.

… eller bartrær

Barrhekker

Hvis det vi leter etter er å ha en formell hekk med eviggrønne planter, vil vårt beste alternativ være bartrær. Cupressus og Thujas er de vanligste, men de kan også lages med Gran.

Bygg en veranda

Hageveranda

Verandaer er veldig interessante elementer for hager, selv om de er festet sammen med huset. Ved å gi skygge tillater de oss ikke bare å ha skyggeplanter, men også vi kan hvile på sofaen uten at solen eller noen plager oss. Som om det ikke var nok, kan vi dekorere både stolpene og taket med klatreplanter, som Buganvillea, Wisteria, Jasminum eller Clematis.

Legg trepaneler

Hage trepanel

Tre er et ganske motstandsdyktig materiale som ser bra ut i hager, da det er veldig koselig. For å få det til å vare enda lenger, anbefales det sterkt at vi gir det et pass eller to treolje en gang hvert 1 eller 2 år.

Har du andre ideer for å få privatliv i hagen?