Skip to content

Hvordan forberede hagen til våren

11 de juni de 2021

Etter å ha tilbrakt noen måneder i kalde temperaturer, etter hvert som tiden kommer seg planter «vekkes» til liv igjen. I løpet av månedene mars til mai på den nordlige halvkule og fra november til februar på den sørlige halvkule, ser hagen ut til å kunne nyte en rekke farger og naturlige former som bare lyser opp våre dager.

Men, Hva om jeg fortalte deg at du kan gjøre det showet enda vakrere? Hvis du er stolt av paradiset ditt, kan du nøle med å tro meg; Allikevel er jeg en noe insisterende person, og jeg bekrefter at det er mulig 😉. Test rådene mine og du vil finne ut av det selv.

Lag bulbous soner

Tulipaner i hagen

Vårløkplanter (hyasinter, påskeliljer, tulipaner, krokus, …) er perfekte planter for å gjøre en hage mer fargerik. Derfor anbefales det på det sterkeste å se etter små områder eller områder hvor du skal plante dem. For eksempel mellom to trær og / eller palmer, midt på plenen, ved inngangen til hjemmet … Å være plantevesener som ikke opptar mye, kan plantes i hvilket som helst hjørne, ja, lyst.

Det eneste du må huske på er at de må plantes på riktig dybde; Hvis den måler en høyde på ca 2 cm, blir den plantet ca 3-4 cm dyp.

Plante blomster trær

Prunus serrulata eller japansk kirsebærtre

Her er en presisering: alle trær blomstrer; Imidlertid er det noen som produserer spektakulære blomster om våren. Noen av de mest anbefalte artene er:

  • Prunus sp (alle arter: P. serrulata, P. dulcis, P. avium…)
  • Lagerstroemia indica (Jupiter-treet)
  • Cercis siliquastrum (Judas-treet)
  • Magnolia grandiflora (magnolia eller magnolia)

Få fancy palmer

Phoenix rupicola i en hage

Jeg vet jeg vet. Palmer er de aller fleste grønne, en farge som er veldig vanlig. Men de spiller også en veldig viktig rolle i en vårhage: så snart temperaturene stiger over 15 ºC, er det mange som gjenopptar veksten. Å se de nye bladene vokse oppover og deretter åpne hver etter en, er en glede. Så, Jeg vil råde deg til å få atypiske, men veldig motstandsdyktige arter:

  • Phoenix rupicola (støtter opptil -4 ° C).
  • Parajubaea sunkha (opp til -6 ° C)
  • Ceroxylon peruvianum (opptil -5 ° C)
  • Nannorhops ritchiana (opp til -15 ° C)

Fjern ugress

Hvordan eliminere ugress

I løpet av våren er urtene en prøvelse. De vokser og vokser … og de vokser igjen. For å unngå det, du må fjerne dem godt, det vil si ved roten, siden ellers vil vi alltid se dem i hagen. I tilfelle vi ikke kan, enten fordi vi har smerter i rygg eller ledd, er det triks vi kan utføre for å kontrollere dem, for eksempel bare å dekke dem med avis eller et stykke svart plast. I denne artikkelen har du mer informasjon om det.

Ta møblene ut til hagen

Hagemøbler

Våren har kommet! Det er på tide å ta hagemøblene ut, for å kunne nyte naturen mens du er omgitt av planter. Støv dem, plasser dem i området der du vanligvis setter dem – eller i en annen 😉 – og bruk tid borte fra hjemmet.

I tilfelle du ennå ikke har kjøpt møbler, her er informasjon om de forskjellige typene som er tilgjengelige.

Har rådene mine vært nyttige for deg?