Skip to content

Hvordan fungerer terrassetåkere?

5 de juni de 2021

Når det er veldig varmt, vil du kanskje ikke bevege deg fra viften eller komme for langt fra klimaanlegget. Men hvis du har en terrasse, har du muligheten til å nyte naturen selv på de dagene. Og nei, vi snakker ikke om svømmebassenger. Selv om disse anbefales hvis du liker å svømme, må du ha nødvendig plass for å ha en, noe som ikke alltid er mulig.

Nei, faktisk er det et veldig interessant alternativ som kan settes på en hvilken som helst terrasse, uansett størrelse forstøvere. Som alle apparater, vil det kreve en rekke vedlikeholdsoppgaver, men ingen av dem vil ta mye tid.

Hvordan fungerer terrassfoggeren?

Til tider når kvikksølv i termometre ikke gjør noe annet enn å stige og når verdier så høye at det forhindrer oss i å være ute av huset og føle oss bra, kan det å gjøre en lysere dag sette en forstøver. Og tenk selvfølgelig å sitte på terrassen din og plutselig legge merke til hvordan et veldig fint og ferskvann faller på kroppen din. Dette fjerner ubehaget du føler når temperaturen stiger mer enn vi orker.

Men for å forstå godt hva en forstøver er, må du vite at bruken av den er ganske enkel: dette den driver ut væsken som er oppnådd fra slangen som er koblet til vannutløpet, med høyt trykk i form av partikler, som det oppnås med at den termiske følelsen til personen som mottar dem er noe lavere.

I tillegg kan den også brukes til å holde planter fuktige (ikke vannes). For eksempel, hvis du har orkideer eller bregner på terrassen din, takket være forstøveren vil de kunne vokse bedre, siden dette er planter som trenger høy luftfuktighet.

Typer forstøver

Forstøverne må vedlikeholdes ordentlig

Det er av to typer:

  • Bærbar forstøver: det er en som, som navnet antyder, kan tas med hvor som helst. Høyden er vanligvis justerbar, og den har flere dyser der vannet kan komme ut ved forskjellige trykk, avhengig av hvilken funksjon du har valgt.
    Det er veldig tilrådelig når du for eksempel har to boliger, eller når du vil ta med deg til andre deler av terrassen eller terrassen.
  • Fast forstøver: det er det som, når det er installert, ikke kan tas fra et sted til et annet. Det er veldig interessant når du vil plassere et bestemt sted hvor familien din og / eller du skal være mye.

Hva er vedlikeholdet?

Alt du kjøper eller har, må vedlikeholdes lengst mulig. Når det gjelder forstøveren, det er viktig at det rengjøres og desinfiseres regelmessig med spesifikke produkter, siden det ellers kan være fare for at vannet forårsaker legionella, som beskrevet i kongelig resolusjon 865/2003.

Av denne grunn er det i tillegg veldig, veldig nødvendig å vite opprinnelsen til vannet. I denne forbindelse må det sies at hvis dette er fra forbrukernettverket, vil kvaliteten være god, siden det til slutt er det vi bruker til å drikke. Men hvis du bruker brønnvann eller et annet nettverk som ikke er drikkevann, må du desinfisere det på forhånd.

Hvor kan jeg kjøpe tåker for terrasser?

Hvis du vil ha en, kan du velge blant de som vises nedenfor: