Skip to content

Hvordan gjenopprette tørre planter?

26 de juni de 2021

Det har sikkert hendt deg at du ankommer fra en tur, eller du har vært fraværende noen dager hjemmefra, og når du tar hensyn til hagen din igjen, innser du at noen planter er tørre og visne. Ikke bekymre deg, du trenger ikke lage et drama om det, siden det er løsninger på dette problemet, det vil si at du kan gjenopprette dem og gjenopprette skjønnheten. Men sørg for at uforsiktighet med hagen din ikke blir rutinemessig, da det kan ende opp med å dø plantene dine.

Det er viktig å merke seg at når en plante tørker opp Det første som skjer er at de aller fleste bladene begynner å løsne seg. De som ikke faller, kan forbli slappe, mens jorden er helt tørr. Det første du bør gjøre er å fjerne alle de tørre bladene og begynne å rydde opp i prøven. Etter dette, legg potten i en større beholder med vann, men uten kompost, siden en tørr plante ikke skal gjødsles. La den stå der i omtrent 10 minutter, slik at jorden blir gjennomvåt igjen og litt etter litt gjenvinner volumet.

Når denne tiden er gått, fjern den fra beholderen og la den renne ut. Husk at det er viktig å legge det i vann og la det bli godt vått, slik at jorden kan rehydrere, og planten kan gjenvinne sin kraft. Hvis anlegget ditt har tørket ut fordi det har brukt lang tid i et veldig lyst område, er det best å la det ligge i et område med mindre lys nå, spesielt til det har kommet seg helt.

Sannsynligvis begynner du å legge merke til det de første ukene noen blader tørker opp, Men ikke bekymre deg, det vil være veldig normalt, det viktigste er at du fortsetter å vanne planten din som vanlig, uten å slutte å vanne en eneste dag. Fra den andre uken etter at du har dynket planten din, må du beskjære grenene som er skadet, og nå hvis du bruker litt gjødsel.