Skip to content

Hvordan ha en frodig hage

16 de juni de 2021

Hvis du drømmer om å ha en hage full av planter, som om det var en «ryddig jungel», men du ikke aner hvor du skal begynne, ikke bekymre deg. Det er normalt å være i tvil, og det er selvfølgelig at vi vet hva målet er, men … hvordan komme dit slik at vi får et grøntområde som hele familien kan ha glede av?

Rushet er ikke bra, så vi vil gå trinn for trinn og flytte til det neste bare når vi er ferdig med den forrige. La oss se hvordan du har en frodig hage.

Bestem hvilken type hage du vil ha

Jungelhage

Avhengig av hvilken type planter vi liker best, vil stilen til hagen være den ene eller den andre. Således, hvis vi liker trær og lignende planter, vil vi være interessert i å ha en skjermet hage, som over tid vil tillate oss å beskytte oss mot den intense sommersolen.

Lag et utkast

Viskelær

Når vi allerede vet hvilken type hage vi vil ha, er det en kladd, enten på papir eller ved hjelp av et dataprogram. I du må legge de forskjellige delene du vil ha med i hagen, for eksempel avslapningsområdet, dammen eller lekeområdet for barn hvis vi har en. I tillegg er det viktig at la oss tegne hvilke plantetyper (trær, busker, blomster osv.) som vi ønsker å plante tar hensyn til målerne som landet har.

Undersøk og velg de plantene som passer best for ditt område

Gaillardia med blomster

Dette trinnet er veldig nødvendig å gjøre, og en av de mest givende. Å vite hvilke planter som er de som vil tilpasse seg vårt område, hvilken bedre måte enn å besøke de botaniske hagene og planteskolene i nærheten. På denne måten kan vi få en ide om arten som vi virkelig vil plante i hagen.

For å spare penger og tid, anbefales det å velge de som motstår været godt.

Plant plantene ordentlig

Skyggetre

Når vi har plantene hjemme, må vi plante dem i et rom der de kan vokse og utvikle seg godt, ellers kan vi ende opp med problemer i fremtiden. Av denne grunn, Du må tenke, spesielt hvis det er trær eller høye planter, at selv om de er unge nå, etter hvert som de går, vil de bli større for å nå sin endelige størrelse.

Lag spesielle hjørner

Trehjørne

En steinsti som fører oss til en benk som ligger i et høyt elsket tre hvor vi vil tilbringe mange hyggelige øyeblikk, en serie hagegnomer som leder oss til lekeplassen, … Med litt fantasi kan vi skape fulle hjørner av sjarm.

Dekorer fasaden på huset

Fasade på huset med blomster

Å ha en frodig hage i et hus som ikke har planter på fasaden, kan være litt rart. Og dermed, det er sterkt tilrådelig å sette blomster, som pelargoner, nelliker eller petuniaer, blant annet på vinduene. Dermed vil vi ha et hjem fullt av liv, ikke bare i hagen selv, men også i hjemmet.

Med disse ideene er det ikke så komplisert å ha en frodig hage 🙂.