Skip to content

Hvordan ha en god hage

18 de juni de 2021

Hvor mange ganger har du gått til en botanisk hage og sagt at «Jeg skulle ønske jeg kunne ha dette hjemme» …? Jeg kjenner igjen at ikke en, men mange. For alle oss som elsker Green, når vi ser en så godt innredet hage, vil vi kunne nyte den hjemme uten å måtte gå noe sted.

Også. Jeg har gode nyheter å gi deg. Selv om det ser ut til at det vil være umulig for oss, er virkeligheten at vi kan gjøre drømmene våre til virkelighet. Oppdage hvordan ha en god hage.

Trinn 1 – Lag et utkast

Viskelær

I det må du fange på papir eller på datamaskinen ved hjelp av et designprogram hagen du vil ha. Tegn trærne, stiene, dammen, bassenget, … kort sagt, alt du vil ha med i det, med tanke på overflaten du har.

Andre trinn – Velg planter som er motstandsdyktige mot klimaet ditt

strelitzia_flower

Jeg vet at jeg kan gjenta meg mye, men å velge rustikke planter er en av de viktigste tingene som må gjøres hvis du vil ha en god hage, og billig. I tillegg tar det ikke lang tid siden du bare trenger å skaffe deg de som er i utendørsanleggene til barnehagene du har nærmere hjemmet.

Tredje trinn – Forbered bakken og dekorere hagen din

Forbered bakken

For at plantene skal vokse godt, er det først nødvendig å forberede bakken. Så hva du bør gjøre er følgende:

  1. Fjern steinene, så mange du kan. Du kan passere rototiller først, og deretter, med riven, pile dem opp og ta dem til et annet sted.
  2. Med riven, nivå bakken.
  3. Hvis den har blitt forlatt lenge (2 år eller mer), legg til et 2-3 cm lag med organisk kompost. Du kan bruke gjødsel eller ormstøp.
  4. Installer vanningssystem, slik at plantene kan vokse.
  5. Anlegg plantene.
  6. Bygg bassenget, hvis du planlegger å ha en.
  7. Sett opp noen hagemøbler, slik at de samsvarer med fargene i resten av hagen. Her forteller vi deg fordeler og ulemper med hver type materiale som brukes til å lage dem.

Flere ideer til å dekorere hagen

Hvis du trenger flere ideer, er det noen: