Skip to content

Hvordan ha en økologisk hage?

16 de juni de 2021

En økologisk hage er en som ikke skader miljøet, og at den er designet med planter som kan leve uten problemer i vårt område, med tanke på de meteorologiske forholdene og terrenget.

Men, hvordan gjøre det? Denne typen hager krever en annen tilnærming enn å lage en konvensjonell hage, så hvis du vil ha et veldig spesielt grønt hjørne, så skal vi fortelle deg hvordan du kan oppnå det.

Velg motstandsdyktige planter

Kaktus i hagen

Det er det viktigste. Planter som motstår klimaet du har i ditt område uten problemer, er det mest anbefaltefordi deres vannbehov vil være mye mindre enn de som ikke er det. For å identifisere dem, kan du besøke de botaniske hagene du har nærmest, og deretter til barnehagene for å skaffe deg de du liker best.

Når du er hjemme, må du plassere dem på riktig sted. Her er en orienteringsguide:

  • Trær– Mange foretrekker å være i direkte sollys, men det er unntak, som lønn.
  • Buskeri: full sol eller halvskygge.
  • Planter dyrket for blomsten (gazanias, pæreformede, tusenfryd osv.): det må gi dem solen minst 4 timer / dag.
  • Palmer: de fleste vokser i full sol.
  • Sukkulenter (kaktus og sukkulenter): i full sol.
  • Klatreplanter: direkte sol eller halvskygge.

I tvilstilfelle kan du kontakte oss 🙂.

Tiltrekker fordelaktige dyr

Bi på blomst

En økologisk hage uten biologisk mangfold ville ikke være slik. Pollinatorer (bier, veps, maur), så vel som andre større dyr som fugler, må være en del av dette paradiset. Så, for å tiltrekke dem det du kan gjøre er plant mange fargerike blomsterplanter i forskjellige områder, og det kan til og med være interessant å plassere hus eller reir forskjellige steder.

Men også, det er veldig viktig å ta vare på plantene ved hjelp av naturlige produkter, siden de fleste av de som vi kan finne i barnehagene er veldig giftige for dyrene som lever eller vil bo i hagen. Neemolje, kaliumsåpe eller aske er bare noen av de mest effektive naturlige insektmidler.

Polstringsplanter som erstatning for gress

Nasturtium

Plen krever mye vedlikehold: den må kuttes regelmessig, vannes ofte og behandles med produkter for å forhindre at den blir påvirket av skadedyr eller sykdommer, og det anbefales derfor ikke i økologisk hagearbeid. Men det er ikke et problem: det er møbelplanter eller bakkedeksler, som sjørørAlyssum maritimum), Serpol (Thymus serpyllum), eller Capuchinas (Tropaeolum majus) som er motstandsdyktige og veldig vakre, i stand til å skape et utrolig naturlig teppe.

Andre alternativer til gress

Hvis teppeplantene ikke overbeviser deg, du kan alltid legge furubark, steiner eller grus. Det er veldig vakkert, siden det forbedrer skjønnheten til plantene du allerede har i hagen.

Verft

Så tør du lage en økologisk hage? 🙂